Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024, 14:41
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Ξεκινά ξανά η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι στη Ζάκυνθο

 

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών, επανέρχεται σήμερα Δευτέρα 28/02/2022, η υπόθεση ανθρωποκτονίας του Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον, που είχε λιντσαριστεί μέχρι θανάτου στον Λαγανά Ζακύνθου τον Ιούλιο του 2017.

Των Σωτήρη Παπανδρέου, Γιώργου Αναστασόπουλου

Η υπόθεση εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό, μετά την έφεση που άσκησαν κατά της πρωτόδικης απόφασης οι τότε δικηγόροι της οικογένειας του άτυχου νέου, η οποία έγινε δεκτή από τον τότε Εισαγγελέα Εφετών και σήμερα προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας Γιώργο Μπισμπίκη.

Πάτρα: Στο εδώλιο ξανά για τη δολοφονία του αμερικανού φοιτητή στο Λαγανά

Στην Ελλάδα βρίσκονται για μια ακόμα φορά οι γονείς του Μπακαρί Χέντερσον από το Ώστιν του Τέξας, ελπίζοντας αυτή τη φορά να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του παιδιού τους , όπως είπαν σε συνέντευξή τους σε αμερικανικό δίκτυο προ ημερών.

Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί 6 από τους 9 κατηγορούμενος της άγριας δολοφονίας του 22χρονου αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον στο Λαγανά της Ζακύνθου, τον Ιούλιο του 2017.
Ο σερβικής καταγωγής «πορτιέρης» του μπαρ, στο οποίο διασκέδαζε ο νεαρός τουρίστας είχε καταδικαστεί με ποινή 15 χρόνων κάθειρξης, ενώ οι άλλοι 5 κατηγορούμενοι με ποινές από 5 έως 10 χρόνια.

Οι σκηνές του άγριου λιντσαρίσματος θ’ αναβιώσουν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα της οικογένειας του 22χρονου για επανεκδίκαση της υπόθεσης, επειδή θεώρησαν τις ποινές «χάδια».

Το αίτημα έγινε δεκτό από τον νυν προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργο Μπισμπίκη, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2018, όταν εκδικάστηκε πρωτόδικα ο φόνος, ήταν Εισαγγελέας Εφετών στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του Μπακάρι Χέντερσον είχε γίνει πρώτο θέμα σε αμερικανικά ΜΜΕ, ενώ μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης είχαν και πάλι ασχοληθεί, επικρίνοντας την Ελληνική Δικαιοσύνη για «ακατανόητη επιείκεια απέναντι στους δράστες».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις της, μετά την ιατροδικαστική εξέταση του 22χρονου Αμερικανού, η Αγγελική Τσιόλα είχε χαρακτηρίσει «απολύτως στοχευμένα τα χτυπήματα με γροθιές και κλωτσιές όταν το θύμα έπεσε στο έδαφος…».

 

πηγή: pelop.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News