Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024, 12:58
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Βρέθηκαν κι άλλα αρχαία στην ανάπλαση της Άνω πόλης!

Kι ενώ οι εργασίες για τις ανασκαφές στα τρία σημεία (στην είσοδο του Ωδείου, επί της οδού Παπαδιαμαντοπούλου κοντά στην Δεξαμενή και στον ιερό ναό των Εισοδίων) της ανάπλασης που είχαν βρεθεί αρχαία δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, βρέθηκαν και άλλα σε άλλο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρχαία ευρήματα εντοπίστηκαν και στην περιοχή του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στο πάνω μέρος του και μάλιστα στο σημείο πήγαν αρχαιολόγοι και τα εξέτασαν.

Αυτό σημαίνει ότι σε ένα ακόμα σημείο της Άνω πόλης θα παύσουν οι εργασίες της ανάπλασης, μέχρι να ξεκινήσουν οι ανασκαφές από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, έως ότου αποφανθεί για την αρχαιολογική αξία των ευρημάτων.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι εργασίες αυτές αργούν καθώς η Εφορεία Αρχαιοτήτων δεν έχει προσωπικό και είναι χαρακτηριστικό ότι οι ανασκαφές δεν έχουν καν ξεκινήσει ούτε και στα τρία σημεία της ανάπλασης που είχαν βρεθεί αρχαία πριν από δύο μήνες.

Από τα 20 στα 100 χιλιάδες ευρώ

Ο δήμος για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό προχώρησε αρχικά στην έγκριση ενός κονδυλίου που έφτανε τα 20.000 ευρώ, με το οποίο θα προσλάμβανε προσωπικό για λογαριασμό της Εφορείας Αρχαιοτήτων για να ξεκινήσουν οι ανασκαφές στα σημεία που είχαν βρεθεί αρχαία.

Το ποσό αυτό πλέον αυξήθηκε σημαντικά και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε το βράδυ της Τετάρτης, εγκρίθηκε ένα κονδύλι της τάξεως των 100.000 ευρώ, κάτι που θα επιβαρύνει τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου.

Όμως μόνο έτσι θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες ανασκαφής, στη συνέχεια οι εργασίες για την ανάπλαση και δεν θα βγει το έργο εκτός χρονοδιαγράμματος.

Θυμίζουμε ότι και η ανάπλαση της άνω πόλης είναι ένα υποέργο που εντάσσεται στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης 2014-2020 και κατά συνέπεια θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023.


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News