Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024, 16:12
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ για τις εκδηλώσεις για τον Αλέξη – Τεταμένο το κλίμα και για τον 16χρονο

Σε επιφυλακή είναι η ΕΛΑΣ στην Πάτρα εν όψει των εκδηλώσεων που θα γίνουν για την επέτειο μνήμης από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια, τον Δεκέμβρη του 2008 από αστυνομικό.

Η συγκυρία, όμως, ειδικά για τις φετινές εκδηλώσεις, μυρίζει «μπαρούτι» αφού οι εκδηλώσεις για τον Αλέξη, πέφτουν μαζί με το περιστατικό του πυροβολισμού του 16χρονου ρομά στην Θεσσαλονίκη από άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ.

Το γεγονός αυτό κάνει ακόμα πιο επιβαρυντικό το τεταμένο κλίμα και μία γεύση από αυτό πήραν οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ και στην Πάτρα τόσο με την πορεία διαμαρτυρίας που έκαναν μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο οι ομάδες του αναρχικού χώρου, όσο και με την αναστάτωση που σημειώθηκε έξω από τον καταυλισμό των ρομά στο Ριγανόκαμπο, η οποία κράτησε έως τα ξημερώματα με ομάδες ρομά να ανάβουν φωτιές και να πετούν πέτρες.

Πάντως, σε ότι αφορά τις κινητοποιήσεις για τον Αλέξη οι ομάδες του αναρχικού χώρου θα έχουν συγκέντρωση και πορεία στις 12 το μεσημέρι στο πρώην Παράρτημα στην οδό Κορίνθου, ενώ στον ίδιο χώρο θα συγκεντρωθούν και το απόγευμα στις 7.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας είναι σε ετοιμότητα και επιφυλακή και η εντολή που τους έχει δοθεί από τα κεντρικά του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας είναι να έχουν μία διακριτική παρουσία, έτσι ώστε να μην προκαλούν και να παρέμβουν μόνο αν χρειαστεί κατόπιν εντολών.  Στόχος, άλλωστε, είναι  να αποφευχθούν τα επεισόδια με κάθε τρόπο.


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News