Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024, 8:29
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Παράδοση γραφικής ύλης στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου

Σημαντική ποσότητα γραφικής ύλης , η οποία συγκεντρώθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων κατά την προσέλευση των θεατών στις φετινές εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, παραδόθηκε στο «Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης» του Δήμου, προκειμένου να διατεθεί για την κάλυψη μέρους  των αναγκών παιδιών λαϊκών οικογενειών.

Μεταξύ άλλων παραδόθηκαν τετράδια, στυλό, μαρκαδόροι, μολύβια, σχολικές τσάντες,  κασετίνες, χάρακες, ξύστρες, διορθωτικά, σταμπιλο, σπιράλ και μπλοκ.

Με αφορμή την παράδοση της γραφικής ύλης που συγκεντρώθηκε από το Διεθνές Φεστιβάλ στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου της Πάτρας, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη επεσήμανε ότι: « Η αλληλεγγύη στις μέρες μας ολοένα και περισσότερο είναι απαραίτητη ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής η οποία καθημερινά απαξιώνει τη γνώση, υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο και μετατρέπει τη μόρφωση σε πανάκριβο αγαθό. Γίνεται αντιληπτό ότι πρέπει να στηρίξουμε τις λαϊκές οικογένειες που δυσκολεύονται. Αυτή η προσπάθεια από την πλευρά μας θα συνεχιστεί, όπως θα συνεχιστούν και άλλες δράσεις – συνέργειες που κάνουμε με τη σπουδαία δομή του λαϊκού φροντιστηρίου η οποία προσφέρει τεράστιο έργο κα οφείλουμε να την στηρίξουμε όλοι».

Η υπεύθυνη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Γωγώ Γαλυφοπούλου από την πλευρά της ανέφερε: «Η φετινή είναι μία εξαιρετικά δύσκολη σχολική χρονιά, η οποία ξεκίνησε με άγρια μέτρα για τον κόσμο και ειδικά για τη λαϊκή οικογένεια με το υπουργείο παιδείας να εξαντλεί την αυστηρότητά του σε αυτές τις οικογένειες και τους μαθητές. Βρισκόμαστε εδώ για να βοηθήσουμε αυτές τις οικογένειες. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κ. Γεροπαναγιώτη και τον Πολιτιστικό Οργανισμό που πάντα μας στηρίζει όχι μόνο με προσφορά γραφικής ύλης αλλά και με καλλιτεχνικές δράσεις, όπως οι κινηματογραφικές προβολές που θα πραγματοποιηθούν φέτος στις οποίες θα συμμετέχουν οι μαθητές του κοινωνικού φροντιστηρίου. Γι’ άλλη μια φορά απευθύνω κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς της α’ βαθμιας και β’βαθμιας εκπαίδευσης να προσφέρουν το δικό του έργο στο κοινωνικό φροντιστήριο καθώς φέτος οι ανάγκες είναι τεράστιες».

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενίσχυση των δράσεων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρεών προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα την πραγματοποίηση κινηματογραφικών προβολών τις οποίες θα μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν οι μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.



πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News