Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024, 21:16
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Οι αντιδράσεις για τον Έσπερο και οι λεπτομέρειες για την πώληση του

Δεκάδες είναι οι αντιδράσεις που έχουν βγει στο προσκήνιο μετά από την είδηση ότι ο Έσπερος πουλήθηκε σε ιδιώτη.

Η αλήθεια είναι ότι ο Έσπερος ποτέ δεν άνηκε (τουλάχιστον εδώ και πολλά χρόνια) στην περιουσία του δήμου, όμως η πόλη από την άλλη δεν έκανε κάτι όχι μόνο να τον αξιοποιήσει, αλλά ούτε και να τον διεκδικήσει. Τελευταίως ο χώρος ήταν στην κυριότητα γνωστής τράπεζας που τον είχε αγοράσει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο χώρος του Εσπέρου με βάση τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας πουλήθηκε στην τιμή των 800.000 ευρώ, σε σχήμα επενδυτών μέσα στο οποίο βρίσκονται πατρινοί προερχόμενοι από τον χώρο της υγείας. 

Με βάση τις ίδιες πηγές τον χώρο διεκδικούσαν να αγοράσουν δύο αλυσίδες του λιανικού εμπορίου τροφίμων που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα και το σχήμα των επενδυτών που εντέλει πήρε τον χώρο. Ο ομογενής επιχειρηματίας και ευεργέτης της πόλης, Αθανάσιος Στεφανόπουλος, είχε δείξει ενδιαφέρον για τον χώρο, με στόχο να τον αγοράσει στην τιμή των 500.000 ευρώ και να τον παραχωρήσει στην πόλη. 

Μάλιστα υπήρξε και σχετική συμφωνία με τον Κώστα Πελετίδη μετά από συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες. Όμως η συμφωνία αυτή και η πρόθεση του επιχειρηματία δεν έγινε γνωστή ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο. 

Από εκεί και μετά ο χώρος πωλήθηκε στο επενδυτικό σχήμα που διεκδίκησε τον Έσπερο ο οποίος προτίθεται και αυτός να τον παραχωρήσει με την μορφή χρησιδανείου στον δήμο, χωρίς οικονομικό αντίτιμο, έως ότου προχωρήσει στην υλοποίηση των όποιων σχεδίων του.

Πάντως, οι αντιδράσεις για την πώληση του χώρου έχουν ασφαλώς μια βάση. Ο Έσπερος ήταν ένα σημείο αναφοράς για την Πάτρα που η πόλη έπρεπε και είχε την δυνατότητα να αξιοποιήσει και να τον μετατρέψει σε κάτι που με κάποιον τρόπο θα αναδείκνυε το ιστορικό της κέντρο, την πλατεία Γεωργίου και την ίδια την πόλη.


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News