Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024, 16:36
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα – Νέα προσωρινή δικαίωση για τη ρήτρα αναπροσαρμογής: Δεν θα την πληρώνουν μέχρι την εκδίκαση

Μία ακόμα αίτηση προσωρινής διαταγής για να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τον δικηγόρο Βασίλη Μάρκου που χειρίστηκε την ομαδική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων η αίτηση στρεφόταν κατά ιδιώτη παρόχου με αίτημα την μη διακοπή του ρεύματος για όσο διάστημα δεν πληρώνεται η ρήτρα αναπροσαρμογής σε τρέχοντες και μελλοντικούς λογαριασμούς μέχρι την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο δικηγόρος Βασίλης Μάρκου τόνισε: «πλέον οι καταναλωτές αλλά και δύο επιχειρήσεις που συμπεριλαμβάνονταν στην ομαδική αίτηση θα μπορούν να πληρώνουν μόνο το μέρος του λογαριασμού που αφορά στην κατανάλωση ρεύματος. Ήδη καθημερινά οι πάροχοι δίνουν εντολές διακοπής ρεύματος χωρίς να τηρείται ο Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικού Ρεύματος και οι προθεσμίες που αυτός επιτάσσει. Σύμφωνα με τον τελευταίο εξάλλου απαγορεύεται στους καταναλωτές Κοινωνικών Τιμολογίων η όποια διακοπή τους καλοκαιρινούς και τους χειμερινούς μήνες. Όμως οι όροι που προσπαθούν οι πάροχοι να διεκδικήσουν τα υπέρογκα ποσά που εμφανίζονται στους λογαριασμούς έχουν γίνει ανεξέλεγκτοι. Η πορεία προσβολής της νομιμότητας της ρήτρας αναπροσαρμογής και των αδιαφανών όρων στα συμβόλαια των καταναλωτών και των επιχειρήσεων είναι ακόμα μακρά όμως οι πρώτες θετικές αποφάσεις σε όλη την Ελλάδα δείχνουν ότι η δικαιοσύνη αφουγκράζεται σε αυτό το στάδιο το τέλμα που έχει επέλθει στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

στο

πηγή: pelop

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News