Δευτέρα 27 Ιούνιος 2022, 21:50
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα – Καραμανδάνειο: Αντιμετωπίζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά

Οι εξελίξεις πρόλαβαν την προκήρυξη του υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη αναισθησιολόγων στο Καραμανδάνειο.
Για μία ακόμα φορά χθες αναβλήθηκαν τα προγραμματισμένα χειρουργεία ενώ με απόφαση της διοίκησης εκτελούνται πλέον μόνο τα επείγοντα χειρουργεία μέχρι να ενισχυθεί το Αναισθησιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου.

Οπως έχει αναδείξει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» με σειρά ρεπορτάζ από τον περασμένο Σεπτέμβριο η διοίκηση του νοσοκομείου είχε ζητήσει από το υπουργείο Υγείας να γίνει προκήρυξη για την πρόσληψη αναισθησιολόγων καθώς οι αποχωρήσεις γιατρών λόγω συνταξιοδτήσεων προμήνυαν αυτό που έρχονταν.

Ωστόσο το υπουργείο τις ημέρες αυτές αναμένεται να προχωρήσει τη σχετική προκήρυξη. Που σημαίνει ότι για να καλυφθούν τα κενά θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζουμε ότι την περίοδο του Πάσχα το Αναισθησιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου είχε απομείνει με τη συντονίστρια διευθύντρια η οποία συνταξιοδοτείται και με άλλους τρεις γιατρούς. Οι δύο από τους τρεις έχουν μετακινηθεί από το ΠΓΝΠ (επιμελήτρια Β΄) και τον «Αγιο Ανδρέα» (επιμελητής Α’). Μάλιστα είχαν ζητήσει να επιστρέψουν στις θέσεις τους αλλά το αίτημά τους δεν έχει γίνει αποδεκτό. Η τρίτη γιατρός (επιμελήτρια Β΄) έχει υποβάλει την παραίτησή της.

Τι συνέβη χθες και αναβλήθηκαν τα χειρουργεία; Ο ένας μετακινούμενος γιατρός από τον «Αγιο Ανδρέα» αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και έλαβε δεκαήμερη άδεια. Αυτό σημαίνει ότι πλέον στο Αναισθησιολογικό Τμήμα έχει απομείνει η συντονίστρια διευθύντρια και η επιμελήτρια Β΄. Από τις δύο μόνο η επιμελήτρια Β΄ μπορεί να κάνει εφημερίες. Πόσες όμως να καλύψει; Ακόμα κι αν επιθυμεί να μείνει κλεισμένη μέσα στο νοσοκομείο δεν είναι δυνατόν να αντεπεξέλθει και να καλύπτει όλες τις ανάγκες του νοσοκομείου που προκύπτουν όλο το 24ωρο (επείγοντα χειρουργεία εκτιμήσεις ασθενών τυχόν διασωληνώσεις κ.ά.).

Αυτή η κατάσταση οδήγησε τη διοίκηση του νοσοκομείου να εκδώσει την απόφαση αναστολής όλων των τακτικών χειρουργείων και να αντιμετωπίζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά με δεδομένο ότι σε κανένα άλλο νοσοκομείο της περιφέρειάς μας δεν διενεργούνται επεμβάσεις σε παιδιά.

Για την αρνητική αυτή εξέλιξη ενημερώθηκε ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης ο οποίος αναζητά λύση με την προσωρινή μετακίνηση αναισθησιολόγου από άλλη υγειονομική μονάδα. Εγχείρημα δύσκολο καθώς υπάρχει γενικότερη έλλειψη αναισθησιολόγων στη χώρα μας.

Πελετίδης: «Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε»

Στην αρνητική αυτή εξέλιξη αναφέρηκε με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος και πρόεδρος του Καραμανδανείου Κώστας Πελετίδης.
«Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε! Ο Χειρουργικός Τομέας του Καραμανδανείου αδυνατεί να λειτουργήσει λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων.

Ενώ το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο η κυβέρνηση και η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας.
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής πρέπει τώρα να προσληφθούν αναισθησιολόγοι στο νοσοκομείο με άμεση κατεπείγουσα προκήρυξη των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων εργασίας και με έλεγχο αποκλειστικά των τυπικών προσόντων των υποψηφίων.

Τη Δευτέρα που είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Καραμανδανείου με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα. Γκάγκα το θέμα πρέπει να είναι ήδη λυμένο.
Προγραμματίζουμε άμεσα κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούμε τη λειτουργία του μοναδικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου της περιοχής μας ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας!»

στο

πηγή: pelop

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News