Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024, 23:52
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Εμπρησμός αυτοκινήτου επιχειρηματία, κινδύνεψε διαμέρισμα πρώτου ορόφου πολυκατοικίας

Ο εμπρησμός αυτοκινήτου στην Πάτρα ξεσήκωσε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Οι δράστες έβαλαν φωτιά και εξαφανίστηκαν πριν φτάσει η αστυνομία…

Ο εμπρησμός προκαλεί οργή και φόβο στην Πάτρα. Το πολυτελές αυτοκίνητο επιχειρηματία έγινε στάχτη, ενώ λίγο έλειψε να μπουν σε περιπέτειες οι ένοικοι διαμερίσματος στην πολυκατοικία που σημειώθηκε η επίθεση. Οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι πως πρέπει να αναζητήσουν τους δράστες στα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται για τον έλεγχο της νύχτας. Μπράβοι και εκβιαστές που βάζουν στο στόχαστρο όλους εκείνους που δεν ενδίδουν στις πιέσεις τους.

Η Mercedes του ιδιοκτήτη αλυσίδας καφέ, ήταν παρκαρισμένη στην πυλωτή κτιρίου επί της οδού Κολοκοτρώνη στα Δεμένικα στην Πάτρα. Ξαφνικά, ακούστηκε κρότος και η γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι. Το αυτοκίνητο είχε πάρει φωτιά και καιγόταν.

Άμεσα στο σημείο, όπου εκδηλώθηκε η φωτιά, έσπευσαν 2 οχήματα με 6 πυροσβέστες και την έσβησαν, ωστόσο προκάλεσε σημαντικές ζημιές. Η έγκαιρη επέμβαση της ΠΥ απέτρεψε ωστόσο τα χειρότερα, καθώς οι φλόγες θα μπορούσαν να είχαν επεκταθεί και σε διαμέρισμα α’ πρώτου ορόφου, αφού «έγλειψαν» το μπαλκόνι παρακείμενης οικίας.

Πυροσβεστική και Αστυνομία, διερευνούν, με μεγάλη προσοχή την υπόθεση, αφού η επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 27 Μαρτίου και σε παρκαρισμένο όχημα, παραπέμπει σε εμπρησμό. Αυτό, που προβληματίζει ακόμη περισσότερο, είναι το γεγονός πως πρόκειται για τον τρίτο εμπρησμό σε λίγα 24ωρα. Πριν μερικές ημέρες άγνωστοι είχαν βάλει γκαζάκια στο εστιατόριο Τerra της Ρήγα Φεραίου και στο Rooster της Τριών Ναυάρχων Πατρών.

Εμπειροι αξιωματικοί της τοπικής Ασφάλειας κάνουν ανοιχτά, πλέον, λόγο για δράση «μπράβων», αλλά δεν έχουν φθάσει στα ίχνη της συγκεκριμένης ομάδας. Αν στα τρία παραπάνω «χτυπήματα» προσθέσουμε και αυτό της παλιάς «Αλάμπρα» στα Ψηλαλώνια της Πάτρας, είναι ηλίου φαεινότερο πως πρόκειται για ένα σκοτεινό σχέδιο εκβιαστών που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Να τονιστεί πως οι ομάδες των «βετεράνων» της «νύχτας» προσπαθούν να διατηρήσουν την ηρεμία και δεν δίνουν αφορμές για τέτοιου είδους γεγονότα. 

Πηγή: pelop.gr

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News