Τρίτη 25 Ιούνιος 2024, 8:47
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα – Δυστύχημα στην Αρέθα: Ακόμα περιμένουν το πόρισμα οι χαροκαμένες οικογένειες

Ολόκληρη η Ελλάδα συγκλονίστηκε φέτος, στις 22 Φεβρουαρίου, όταν εντελώς απρόσμενα έχασαν τη ζωή τους δύο νεαροί από την Πάτρα, σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών–Κορίνθου, στο ύψος των φαναριών της οδού Αρέθα.

Εκείνη τη μέρα δύο οικογένειες της πόλης βυθίστηκαν στο πένθος, χάνοντας τα παιδιά τους, τον 20χρονο Γιάννη Στεργίου και τον 18χρονο Γιώργο Παπαδόπουλο, οι οποίοι «έσβησαν» σε τροχαίο δυστύχημα, καθώς επέβαιναν σε μηχανή, η οποία προσέκρουσε πάνω σε ΙΧ που έκανε αναστροφή από την Εθνική Οδό προς την Αρέθα.

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά, η υπόθεση παραμένει σε εκκρεμότητα και μάλιστα δεν έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, αφού ακόμα δεν έχει βγει το πόρισμα από την Τροχαία, καθώς εκκρεμούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του οδηγού του ΙΧ.

Στους κόλπους των δύο οικογενειών επικρατεί πένθος, αλλά και θυμός, για το γεγονός ότι ακόμα η υπόθεση παραμένει σε διαδικαστική εκκρεμότητα.

Η «Π», μίλησε με τη Σόνια Διονυσοπούλου, μητέρα του Γιάννη Στεργίου, που χάθηκε το βράδυ της 22ας Φεβρουαρίου, η οποία απευθύνει έκκληση στους αρμοδίους, να προωθήσουν τις διαδικασίες και η υπόθεση να οδηγηθεί σύντομα στα δικαστήρια, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η Σόνια Διονυσοπούλου, δήλωσε: «Το ατύχημα έχει γίνει από τον Φεβρουάριο και ακόμα δεν βγήκαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία του πορίσματος. Τι περιμένουν και δεν το βγάζουν τόσο καιρό;
Είναι δυνατόν εμείς να φοράμε μαύρα και ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα γίνει η δίκη; Δεν αντέχουμε άλλο να περιμένουμε. Θέλουμε να γίνει η δίκη για να τιμωρηθεί ο υπαίτιος.

Και το άλλο ερώτημα που θέλω να απευθύνω στους αρμοδίους είναι το εξής. Πώς είναι δυνατόν ο κύριος που εμπλέκεται στο τροχαίο να διατηρεί ακόμα το δίπλωμά του; Για μένα θα πρέπει να του αφαιρεθεί το δίπλωμα μέχρι να γίνει το δικαστήριο, τη στιγμή μάλιστα που ο εν λόγω οδηγός, προκάλεσε πριν λίγες μέρες και νέο τροχαίο στη Ζάκυνθο.

Μέχρι να γίνει το δικαστήριο τουλάχιστον να μην οδηγεί. Εδώ, αν περάσει κάποιος οδηγός κόκκινο φανάρι έχει αφαίρεση διπλώματος από την Τροχαία και ο συγκεκριμένος έχει εμπλακεί στον θάνατο δύο παιδιών και συνεχίζει και οδηγεί; Εστω η αφαίρεση διπλώματος θα είναι μια πρώτη δικαίωση για τη μνήμη των παιδιών μας».

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News