Παρασκευή 26 Απρίλιος 2024, 0:50
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Αυξήσεις παντού, ακόμα και σε βασικά είδη διατροφής

Αυξήσεις έρχονται μέσα στο επόμενο διάστημα σε τρία βασικά είδη που αναμένονται να πλήξουν ακόμα περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αλλά και γενικότερα τους μικρομεσαίους.

Το ψωμί, ο καφές και ο πιτόγυρος, τρία από τα βασικά είδη της καθημερινότητας όλων μας ανεβαίνουν εξαιτίας του κύματος της ακρίβειας που πλήττει τα πάντα γύρω μας.

Το ψωμί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα φτάσει κοντά στο 1,50 ευρώ το μισό κιλό (το καρβέλι) ως αποτύπωμα της αύξησης της ενέργειας και του ύψους που έχει πάρει το στάρι μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο καφές ήδη ακόμα και στις καφετέριες εκείνες που προσπάθησαν να συγκρατήσουν τις τιμές τους και είχαν μείνει οι τελευταίες των μοϊκανών ανεβαίνει. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειοψηφία των καταστημάτων του είδους δίνει πλέον πλαστικό στα 2 ευρώ και με δυσκολία μπορεί να βρει κανείς μαγαζί με καφέ στα 1,60 με 1,70.

Όσο για τον πιτόγυρο οι αυξήσεις δεν έχουν έρθει ακόμα όμως κρίνοντας από τις ανατιμήσεις του κρέατος, αλλά και την άνοδο των τιμών στις πρώτες ύλες, θα φτάσει και στην Πάτρα μέσα στο επόμενο διάστημα τα 3 ευρώ.

Αυξήσεις έρχονται και στην μπύρα αφού η ζύμη της παράγεται από το στάρι που έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τα όσα γίνονται στην Ουκρανία. Ακρίβεια με λίγα λόγια παντού…


πηγή: patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News