Τρίτη 18 Ιούνιος 2024, 6:36
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: 20.500 ευρώ απέσπασε γυναίκα προσποιούμενη τη λογίστρια και τη σύμβουλο επενδύσεων


Δέκα υπόθεσης απάτης και πλαστογραφίας κατάφεραν να εξιχνιάσουν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σχηματίζοντας παράλληλα δικογραφία εις βάρος μιας γυναίκας, η οποία φέρεται να βρισκόταν πίσω από τις έκνομες ενέργειες.

Παρίστανε τη λογίστρια και τη σύμβουλο επενδύσεων αποσπώντας  χρήματα από τα θύματα

Πιο συγκεκριμένα, από την έρευνα που εκτέλεσαν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι σε διάστημα ενός έτους η κατηγορούμενη διέπραξε τουλάχιστον δέκα απάτες παρουσιάζοντας τον εαυτό της στα υποψήφια θύματα ως λογίστρια που αναλάμβανε τις φορολογικές τους υποθέσεις αλλά και ως υπεύθυνη επενδύσεων που συνεργάζονταν με τραπεζικό ίδρυμα.

Πώς δρούσε

Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα κατάφερε να αποσπάσει πάνω από 20 χιλιάδες ευρώ (20.500), πείθοντας τους ανθρώπους που έπεφταν στην παγίδα της ότι μπορεί να τους φέρει μεγάλα κέρδη από δήθεν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες ή μέσα από την διευθέτηση φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων.

Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί. Εκμεταταλλευόμενη την ανθρώπινη ευαισθησία, εξαπάτησε έναν άνδρα, απευθύνοντας έκκληση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για πρόβλημα υγείας που φέρεται να αντιμετώπιζε συγγενικό της πρόσωπο. Η «ζημιά» για τον ανυποψίαστο άνδρα έφτασε τα 1.000 ευρώ.

Συνέχεια στις έρευνες

Βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά, οι έρευνες σε βάρος της κατηγορούμενης αναμένεται να συνεχιστούν, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και άλλοι άνθρωποι έχουν πέσει στις καλοστημένες παγίδες της. Η δε δικογραφία που έχει ήδη σχηματιστεί θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας.πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News