Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024, 9:50
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: 18 καταστήματα εστίασης στην παραλιακή οδό των Βραχνείκων ζητούν το δίκιο τους!

Την επανεξέταση του ζητήματος υποσχέθηκε στους καταστηματάρχες εστίασης των Βραχνείκων, ο Παναγιώτης Μελλάς, σχετικά με τις εργασίες που είναι να προχωρήσουν για το αποχετευτικό δίκτυο και τον βιολογικό καθαρισμό στον παραλιακό δρόμο της περιοχής.

Η συνάντηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Μελά με τους ιδιοκτήτες των 18 καταστημάτων εστίασης και αναψυχής που διαμαρτύρονται για τις εργασίες που είναι να γίνουν στην είσοδο της παραλιακής οδού τη στιγμή που πλησιάζει η high season για τα μαγαζιά τους, έγινε στο Σταυροπούλειο. 

Εκεί, εκτός των καταστηματαρχών, ήταν ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Τάσος Γιατράς για να υποστηρίξει το δίκαιο των μαγαζιών, με τον σύλλογο να δείχνει τη στήριξη του, ενώ μαζί με τον κ. Μελλά ήταν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας και ο εκπρόσωπος της εργολαβίας που έχει αναλάβει το έργο.

Αυτό που διεμήνυσαν οι καταστηματάρχες στον κ. Μελά και στην πλευρά της δημοτικής αρχής είναι να σταματήσουν οι εργασίες εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου και να συνεχιστούν σε πυρετώδεις ρυθμούς από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Τόνισαν επίσης ότι το φράξιμο της εισόδου της παραλιακής οδού θα έπαυε την κίνηση στα μαγαζιά τους, αλλά και ότι οι παράπλευροι κάθετοι οδοί που οδηγούν στην παραλιακή, είναι επικίνδυνες αφού δεν έχουν την ανάλογη σήμανση.

Από την πλευρά τους τα μέλη της δημοτικής αρχής υπογράμμισαν ότι οι εργασίες είναι ανάγκη  να προχωρήσουν άμεσα και ότι το έργο θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι το τέλος του έτους του 2023 αφού λήγει η προθεσμία του και τότε θα υπάρξει κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση του (είναι ΕΣΠΑ).

“Δεν είμαστε ενάντια του έργου”

«Δεν είμαστε ενάντια του έργου και αυτό θέλουμε να το υπογραμμίσετε» τονίζει ο Πέτρος Σαραντόπουλος επιχειρηματίας εστίασης που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

«Το έργο αυτό θα απαλλάξει τους κατοίκους, αλλά και εμάς που έχουμε μαγαζιά από τους βόθρους που αναγκαζόμαστε και πληρώνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρουμε επίσης ότι θα ενισχύσει την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, θα κάνει την θάλασσα μας πιο καθαρή και αυτό θα βοηθήσει και τα μαγαζιά μας.

Το πρόβλημα μας είναι ότι οι εργασίες που είναι να γίνουν στην είσοδο της παραλιακής οδού δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε όλα τα μαγαζιά της περιοχής που περιμένουν να δουλέψουν τους καλοκαιρινούς μήνες και ουσιαστικά βγάζει εκτός λειτουργίας τα καταστήματα που βρίσκονται στο ύψος των Ροιτίκων αφού τα έργα που θα γίνουν σε όλο το μήκος και το πλάτος του δρόμου θα είναι μπροστά τους».

Οι εργασίες στην παραλιακή οδό για το αποχετευτικό δίκτυο έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον κ. Σαραντόπουλο, αλλά το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί παρά τις υποσχέσεις που τους είχαν δώσει οι αρμόδιοι. 


“Το είχαμε διαμηνύσει εξ αρχής…”

«Αυτή τη στιγμή ο δρόμος μπροστά από τα μαγαζιά μας είναι γιαπί. Ο δήμος έχει πει ότι θα ασφαλτοστρώσει τον δρόμο, αλλά σε δύο μήνες από τώρα, όταν η σεζόν θα έχει ξεκινήσει.

Είχαμε διαμηνύσει εξ αρχής στον δήμο και στην ΔΕΥΑΠ το πρόβλημα που θα αντιμετωπίζαμε αν οι εργασίες έφταναν έως την καλοκαιρινή περίοδο.

Για αυτό και είχαμε ζητήσει να ξεκινήσουν από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Πέρασαν πάνω από δύο μήνες και οι εργασίες εντέλει ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο και πλέον βρισκόμαστε εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν και ο δήμος μας λέει ουσιαστικά ότι αυτές θα ενταθούν.  

Κι όμως με βάση τη σύμβαση που έχει υπογραφή το έργο θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι τις 30 Απριλίου. Θα είναι δηλαδή έτσι και αλλιώς εκτός χρονοδιαγράμματος».

Αυτό που ζητούν τα 18 καταστήματα εστίασης από τους αρμοδίους είναι να σεβαστούν τις επιχειρήσεις τους, τους εργαζόμενους που απασχολούν, τον κόσμο που προσελκύουν σε μία περιοχή που αποτελεί βασικό καλοκαιρινό προορισμό αναψυχής για τους πατρινούς  και να τους αφήσουν να λειτουργήσουν κανονικά, χωρίς προβλήματα τους καλοκαιρινούς μήνες. 


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News