Σάββατο 20 Απρίλιος 2024, 7:07
Sports

Παναθηναϊκός – Σένκεφελντ: «Ο τίτλος θα είναι μία μεγάλη ανταπόδοση στον κόσμο μας»

Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού, Μπαρτ Σένκεφελντ, για την ατμόσφαιρα στα ελληνικά ντέρμπι, την απόφαση να πάει στον Παναθηναϊκό, αλλά και τη μάχη του τριφυλλιού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

“Όταν ήρθε η πρόταση του Παναθηναϊκού σκέφτηκα ότι ήταν ένα ευκαιρία για να κάνω βήμα μπροστά. Ήταν μία λογική επιλογή για μένα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι έχω παραμείνει σε φόρμα όλο αυτό το διάστημα. Ένιωσα ότι μπορούσα να συμβαδίσω γρήγορα με το επίπεδο του πρωταθλήματος. Απλώς κάνω αυτά που ξέρω μέσα στο γήπεδο, αν και το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει κι αρκετό συναίσθημα.

Είναι τρελό αυτό που γίνεται στα ντέρμπι. Δεν υπάρχουν εκτός έδρας οπαδοί γιατί διαφορετικά θα τραβήξουν ο ένας το κεφάλι του άλλου! Το ποδόσφαιρο είναι μία διέξοδος για τους ανθρώπους.

Η ζωή τους σε μια τσιμεντένια ζούγκλα όπως η Αθήνα δεν είναι πάντα εύκολη”, δήλωσε ο Μπαρτ Σένκεφελεντ και πρόσθεσε για τον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ:

“Οι εξέδρες χωρίστηκαν στη μέση, οι δικοί μας ήταν στη μία πλευρά και του ΠΑΟΚ στην άλλη. Ακόμα και πριν αρχίσει το ματς έπεσαν δακρυγόνα κι όλοι έπρεπε να φύγουν.

Αργότερα κάναμε το 1-0 κι ένας συμπαίκτης μου χτυπήθηκε με πέτρα. Ναι, όσον αφορά την ασφάλεια, τα πράγματα είναι ξεκάθαρο ότι μπορούν να βελτιωθούν.

Η Αθήνα είναι μία όμορφη πόλη, παρότι επισκέπτομαι την Ακρόπολη ή τον Ναό του Ποσειδώνα μόνο όταν είναι εδώ η οικογένειά μου. Ο καιρός είναι πάντα καλός και μπορώ να πάω βόλτα στην παραλία. Υπάρχει νυχτερινή ζωή και τα εστιατόρια είναι ανοιχτά μέχρι αργά”.

Όσον αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Ολλανδός αμυντικός του Παναθηναϊκού, δήλωσε: “Ο δρόμος είναι πραγματικά μακρύς. Ο ανταγωνισμός χωρίζεται πλέον ανάμεσα στις 6 κορυφαίες ομάδες, με τις οποίες θα παίξουμε άλλους δέκα αγώνες. Θα είναι δύσκολο, αλλά το να πάρουμε τον τίτλο θα ήταν κάτι το υπέροχο.

Μία μεγάλη ανταπόδοση στον κόσμο μας. Πόσο ωραία θα ήταν, αν επιστρέψω εδώ αργότερα κι ο κόσμος με θυμάται ως πρωταθλητή;”

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News