Παρασκευή 26 Απρίλιος 2024, 2:41
Sports

Ολλανδία – Αργεντινή 2-2 (3-4 στα πέναλτι): Προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2022 η ομάδα του Μέσι

Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, η Αργεντινή προηγήθηκε με 2-0, δέχθηκε την ισοφάριση σε 2-2 στο τέλος, αλλά κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2022, επικρατώντας με 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι.

Με ασίστ και γκολ από πέναλτι του Μέσι, η Αργεντινή βρέθηκε “αγκαλιά” με τη νίκη στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά ο Βέγκχορστ έβαλε… φωτιά στο ματς, μειώνοντας στο 83′ με κεφαλιά και ισοφαρίζοντας μετά από φοβερή κομπίνα σε φάουλ, στην τελευταία φάση του αγώνα. Στην παράταση οι Αργεντίνοι είχαν δοκάρι και σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, αλλά χρειάστηκαν τη διαδικασία των πέναλτι για να προκριθούν. Εκεί, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες απέκρουσε τις δύο πρώτες εκτελέσεις της Ολλανδίας και ο Λαουτάρο Μαρτίνες “σφράγισε” το… εισιτήριο της ομάδας του για τα ημιτελικά του Μουντιάλ 2022.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά επιφυλακτικά στο παιχνίδι, με την Αργεντινή να δείχνει πιο απειλητική, αλλά να μην μπορεί να βρει “διαδρόμους” προς την περιοχή των Ολλανδών. Οι “οράνιε” ήταν μάλιστα αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή με τον Μπερχβάιν να βρίσκεται σε καλή θέση για σουτ μέσα στην περιοχή αλλά να αστοχεί στο 24′.

Το “σβηστό” πρώτο ημίχρονο “ξεκλείδωσε όμως ο Λιονέλ Μέσι στο 34′, όταν με μία εκπληκτική ασίστ, έβγαλε τον Μολίνα απέναντι από τον Νοπέρτ κι ο φουλ μπακ της Ατλέτικο Μαδρίτης πρόλαβε να βάλει την προβολή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο ματς.

Η Αργεντινή πήγε έτσι με το προβάδισμα στα αποδυτήρια και στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να “σφραγίσει” τη νίκη. Με καλή κατοχή της μπάλας κράτησε την Ολλανδία μακριά από την περιοχή της και στο 71′ βρήκε την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμά της. Ο Ακούνια κέρδισε πέναλτι από τον Ντάμφρις με ωραία ντρίμπλα και ο Μέσι ευστόχησε από τη βούλα για το 2-0 της “αλμπισελέστε”.

Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι “τελείωσε”, αλλά η Ολλανδία δεν τα παράτησε, ο Φαν Χάαλ έριξε στο ματς τον Βέγκχορστ στο 78ο λεπτό κι αυτός τον δικαίωσε στον απόλυτο βαθμό! Αρχικά μείωσε το σκορ σε 2-1 στο 83′ με πανέμορφη κεφαλιά και στη συνέχεια “πάγωσε” τους Αργεντινούς στις καθυστερήσεις.

Στο 11ο λεπτό του έξτρα χρόνου και ουσιαστικά στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Κοπμάινερς με απίθανη κομπίνα του έδωσε την μπάλα μπροστά από το τείχος και ο Βέγκχορστ πλάσαρε ιδανικά για το 2-2 στην αναμέτρηση.

Ο αγώνας οδηγήθηκε έτσι στην παράταση, όπου οι δύο ομάδες έδειξαν να φοβούνται η μία την άλλη και να παίρνουν ελάχιστα ρίσκα για να πετύχουν ένα γκολ. Πολλά ήταν αντίθετα τα “σκληρά” φάουλ, με τον διαιτητή να δίνει συνολικά 12 κάρτες, με την Αργεντινή να “πιέζει” τελικά στο τελευταίο 7λεπτο του αγώνα. Από το 113′ και μετά, οι Αργεντινοί είχαν τρεις ευκαιρίες με Μαρτίνες και Πετσέλα, αλλά και ένα δοκάρι με τον Φερνάντες, χωρίς να καταφέρνουν να βρουν το γκολ, με αποτέλεσμα όλα να κριθούν στα πέναλτι.

Στη “ρώσικη ρουλέτα”, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες απέκρουσε τα δύο πρώτα πέναλτι των Ολλανδών κι έτσι η αστοχία του Έντσο Φερνάντες δεν στοίχισε στην Αργεντινή, η οποία με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι, επικράτησε με 4-3 και πήρε τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2022, όπου θα αντιμετωπίσει την Κροατία.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News