Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024, 2:42
Τεχνολογία

Όλεθρος σε πρώτο πρόσωπο: Επισκεφθείτε εικονικά το κατεστραμμένο Κίεβο μετά τη ρωσική επίθεση

Όλεθρος σε προοπτική πρώτου προσώπου. Θέλοντας να γίνει παγκοσμίως αντιληπτό το πραγματικό κός της βάναυσης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι ουκρανικές αρχές δίνουν υς πολίτες όλου του κόσμου τη δυνατότητα να επισκεφθούν εικονικά το Κίεβο, και τις γύρω περιοχές όπως η Μπούκα η Μποροντιάνκα και το Χοστόμελ. 

Η δημοτική αρχή του Κιέβου δημιούργησε τις εικονικές περιηγήσεις στην εμπόλεμη ζώνη, επιτρέποντας υς χρήστες να περιηγούνται σε κατεστραμμένους από τον πόλεμο δρόμους και βομβαρδισμένα κτίρια.

Στην τουριστική πύλη της πόλης του Κιέβου, οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα πάντα, από κατεστραμμένα κτίρια στα περίχωρα της πόλης, μέχρι βομβαρδισμένα σπίτια στην Μπούκα, όπου εκατοντάδες Ουκρανοί άμαχοι δολοφονήθηκαν καθώς οι ρωσικές δυνάμεις κέρδισαν μια υποχώρηση την άνοιξη.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι «η διατήρηση της πολιτιστικής και τουριστικής κληρονομιάς του [Κίεβου]», δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Κιέβου Πέτρο Όλενιχ, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της πόλης.

«Ήταν κατά τη διάρκεια του πολέμου που η ανάγκη για μια τέτοια τεχνολογία έγινε ακόμη πιο έντονη, καθώς κατέστησε δυνατή την καταγραφή της καταστροφής που προκλήθηκε από τη ρωσική επιθετικότητα. Από την πρώτη μέρα του πολέμου, αρχίσαμε να συσσωρεύουμε διαδραστικό περιεχόμενο ν τουριστικό και πολιτιστικό μας κόμβο», είπε.

Εννέα τοποθεσίες σε διαφορετικές περιοχές του Κιέβου είναι διαθέσιμες για προβολή. Τη διαδικτυακή πύλη έχουν επισκεφθεί ήδη περισσότεροι από 100.000 χρήστες σε 30 διαφορετικές χώρες, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο.

Άλλες ψηφιακές πρωτοβουλίες σε ολόκληρη την Ουκρανία, όπως το Virtual Museum of War Memory, μοιράζονται επίσης εικόνες της τρομερής πραγματικότητας του πολέμου σε πόλεις όπως το Ιρπίν. 

Πηγή: politico.eu


www.skai.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News