Σάββατο 20 Απρίλιος 2024, 11:55
Πολιτική

Οικονόμου για επεισόδια από Ρομά: Δεν θα επιτρέψουμε συνθήκες βίας και ανομίας

Στο ερώτημα ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση είπε ότι έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για την ένταξη και ενσωμάτωση των Ρομά απάντησε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στέλνοντας παράλληλα μήνυμα μηδενικής ανοχής σε όσους προκαλούν επεισόδια με αφορμή τον πυροβολισμό 16χρονου από αστυνομικό, ο Γιάννης Οικονόμου

«Η δικαιοσύνη με την στήριξη όλων των κρατικών αρχών διερευνά το περιστατικό με τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου. Σύντομα θα έχουμε πλήρη εικόνα. Δεν δικαιολογεί όμως πράξεις βίας και ανομίας σε όσους επιδίδονται σε αυτές. Όπως η πολιτεία δεν συγκαλύπτει τις ευθύνες κανενός δεν ανέχεται και συμπεριφορές που διασαλεύουν την τάξη και τη νομιμότητα. Δεν θα υπάρχει η παραμικρή ανοχή επιθετικών και βίαιων συμπεριφορών στα όργανα της τάξης. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους Ρομά. Η Ελλάδα έχει νόμους και κανόνες και κανείς δεν δικαιούται να εκφεύγει αυτών των νόμων και κανόνων. Δεν θα επιτρέψουμε συνθήκες βίας και ανομίας», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ερωτηθείς για τα όσα είπε τόσο για τις παρακολουθήσεις αλλά και για σειρά άλλων θεμάτων της επικαιρότητας ο Αντώνης Σαμαράς ο κ. Οικονόμου είπε: «Η χθεσινή εκδήλωση ήταν ισχυρό μήνυμα ενότητας και σύμπλευσης της παράταξης τόσο σε επίπεδο συμβολισμών όσο και ουσίας. Βούλησή μας να μην μείνει σκιά γύρω από το θέμα των παρακολουθήσεων. Ο κ. Σαμαράς ανέπτυξε τις προσωπικές του απόψεις σε μια σειρά ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας δεν έχω να σχολιάσω κάτι πάνω σε αυτό».

«Η Ελλάδα έχει ανοικτή την πόρτα του διαλόγου η χώρα μας δεν έχει τίποτα να φοβηθεί», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις και τις απειλές εναντίον της Ελλάδας από Τούρκους αξιωματούχους.

«Δεν μας αποπροσανατολίζει η εμπρηστική ρητορική της Τουρκίας. Αναδεικνύουμε το αβάσιμο των ισχυρισμών και ενισχύουμε την αποτρεπτική μας ικανότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ενημέρωση 

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News