Τρίτη 23 Απρίλιος 2024, 19:43
Auto-Moto

Οι τιμές νέου Toyota Prius στην Ελλάδα

Το νέο Toyota Prius με plug-in υβριδικό σύνολο και εντυπωσιακή εμφάνιση ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στη χώρα μας.

Στην πέμπτη του γενιά πλέον, έχει μήκος 4.599 mm, πλάτος 1.782 και ύψος 1.420, ενώ το μεταξόνιο είναι 2.750 mm. 

Ο κατασκευαστής υπόσχεται ότι οι χώροι στο εσωτερικό είναι βελτιωμένοι συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά. Όσο για τον χώρο αποσκευών, έχει όγκο 284 lt.

Toyota Prius

Το νέο Prius υιοθετεί τη γενιά του plug-in υβριδικού συστήματος της Toyota που αποτελείται από έναν δίλιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 152 ίππων και έναν νέο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 163 PS. 

Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος ανέρχεται στους 223 PS και περνά στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου e-CVT. Το σπριντ για τα 100 km/h από στάση ολοκληρώνεται σε 6,8″

H μπαταρία έχει χωρητικότητα 13,4 kWh, μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε 4 ώρες με ρεύμα AC 3,5 kW και προσφέρει σύμφωνα με την Toyota 69 km ηλεκτρικής αυτονομίας.

Toyota Prius

Το Prius μπορεί προαιρετικά να εξοπλιστεί και με σύστημα φόρτισης με ηλιακά πάνελ στην οροφή που σε ιδανικές συνθήκες εξασφαλίζει έως και 70 km αυτονομίας την εβδομάδα.

Φυσικά, θωρακίζεται από την εμπλουτισμένη σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης T-Mate που διαθέτει εκτός των άλλων το Toyota Safety Sense 3.0, Traffic Jam Assist και Advanced Park

Στην Ελλάδα το νέο Prius είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις Style, Lounge και Lounge Plus. O εξοπλισμός της βασικής Style είναι πλούσιος και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων infotainment με οθόνη διαγωνίου 12,3″, φωτισμό ambient, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7″, κάμερα οπισθοπορείας, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός, σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί, αυτόματα φώτα, αυτόματους υαλοκθαριστήρες και ζάντες 17″.

Toyota Prius

Στη συνέχεια, η έκδοση Lounge προσθέτει θερμαινόμενο τιμόνι, ηλεκτρικό άνοιγμα της πόρτας του πορτμπαγκαζ, πανοραμική οροφή και ζάντες 19″.

Τέλος, η κορυφαία Lounge Plus εξοπλίζει το Prius με όλα τα καλούδια όπως αεριζόμενα καθίσματα εμπρός, θερμαινόμενα καθίσματα πίσω και ηλιακό σύστημα φόρτισης στην οροφή.

Η τιμή εκκίνησης του νέου Toyota Prius στην Ελλάδα είναι οι €47.670 για την έκδοση Style.

Toyota Prius Plug-in Hybrid
Έκδοση  Τιμή
Style  €47.670
Lounge  €49.170
Lounge Plus  €54.850

 

Πηγή: Toyota

 


πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News