Δευτέρα 16 Σεπτέμβριος 2024, 22:42
Ελληνική Μουσική Συναυλίες

Οι Πυξ Λαξ στο Θέατρο Λυκαβηττού – Special guest ο Κώστας Τουρνάς

Οι Πυξ Λαξ επιστρέφουν στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Οι Πυξ Λαξ επιστρέφουν και πάλι στα αγαπημένα ροκ μονοπάτια και ανεβαίνουν στο λόφο του Λυκαβηττού παρέα με τον Κώστα Τουρνά την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου.

Έτοιμοι να δονήσουν και πάλι την ψυχή μας όπως μόνο αυτοί ξέρουν, οι Πυξ Λαξ λένε όσα θα θέλαμε να πούμε για τις παλιές και τις νέες αγάπες, ακονίζουν την τέχνη τους, αναζητούν διαρκώς νέες μουσικές κατευθύνσεις και συγγένειες.

Όμως, πάνω απ’ όλα, συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλο ελληνικό συγκρότημα, να δίνουν συναυλίες.

Ακμαίοι και ανθεκτικοί στο χρόνο, εκφράζουν αυτό που δε χάνεται, που δεν ξεχνιέται, που δε σβήνει με το πέρασμα του εφήμερου. Πυξ Λαξ, ένας αιώνιος έρωτας.

Πάντα και παντού μαζί με τους θρυλικούς πρωταγωνιστές της ελληνικής ροκ, με την ενωτική δύναμη της μουσικής που ζωντανεύει τις παρέες και βάζει φωτιά στα συναισθήματα.

Ο Κώστας Τουρνάς είναι από εκείνους τους αεικίνητους καλλιτέχνες, που ποτέ δεν μένουν ικανοποιημένοι από τη δουλειά τους. Εφευρετικός, ουσιαστικός, ευθύς και πάντα νέος.

Συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής, πέτυχε, εκτιμήθηκε και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Γεννήθηκε στην Τρίπολη, ενώ το ‘60 παιδί ακόμα έρχεται στην Αθήνα και αρχίζει μαθήματα κιθάρας.

Στην ηλικία των 13 ετών δημιουργεί το πρώτο του συγκρότημα. Λίγο αργότερα σαν επαγγελματίας παίζει και τραγουδά σε διάφορα κλαμπ της Αθήνας.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 είχε ήδη σχηματίσει τους POLL. Με τους Robert Williams, Σταύρο Λογαρίδη και Κώστα Παπαιωάννου σημειώνουν τη μεγαλύτερη επιτυχία που γνώρισε ποτέ μουσικό συγκρότημα στην Ελλάδα.

Οι POLL, μετά τα κλασικά τραγούδια «Άνθρωπε Αγάπα», «Ήλιε Μου», «Η Γενιά Μας», «Αετοί» και τους δίσκους «Άνθρωπε…» και «Poll», διαλύονται.

Έτσι μια άλλη πορεία, ατομική αυτή τη φορά ξεκινά για τον Κώστα Τουρνά, με πολλές και μεγάλες επιτυχίες, ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ με βραβεία και διακρίσεις, με πλατινένιο κατάλογο σε πωλήσεις δίσκων, τηλεοπτικές και παραγωγικές δραστηριότητες.

Πολλοί τραγουδιστές και συγκροτήματα έχουν ερμηνεύσει τραγούδια του, ενώ ακόμα και σήμερα, οι νεότεροι τα διασκευάζουν σε νέες εκτελέσεις.

Ο Κώστας Τουρνάς είναι ένας πολυδιάστατος καλλιτέχνης, ένας μουσικός φιλόσοφος που έχει χαρίσει πάνω από 600 τραγούδια, προσφέροντας πολλά στο ελληνικό τραγούδι.

Πληροφορίες

Πυξ Λαξ

Special Guest
Κώστας Τουρνάς

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Ώρα έναρξης: 20:00

Διάθεση εισιτηρίων

• Online: more.com
• Τηλεφωνικά στο 211 77 00 000
• Φυσικά σημεία: Καταστήματα Νova, Public, Viva Spot Τεχνόπολης



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News