Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024, 11:27
Media

Οι διαγωνισμοί, τα ριάλιτι και τα σόου που έρχονται στα κανάλια

Φυσικά, ο στόχος τους είναι να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κοινού αλλά και να καταγράψουν υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Ας τα δούμε αναλυτικά…

ΑΝΤ1: Επενδύσεις, αστεία παιχνίδια και… κακουχίες

Ο ΑΝΤ1, για την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν, ναι μεν επενδύει περισσότερο στην εγχώρια μυθοπλασία, αλλά δεν αφήνει εκτός του νέου και ανανεωμένου προγράμματος του τα σόου και τα ριάλιτι. Έτσι, ετοιμάζει το «Dragons’ Den», το πιο επιτυχημένο και πολυβραβευμένο τάλεντ σόου επενδύσεων και επιχειρηματικότητας, που έρχεται στη χώρο μας από την εταιρεία παραγωγής Antenna Studios: Πρόκειται για ένα τάλεντ σόου επιχειρηματικών ιδεών, όπου πέντε κριτές, καταξιωμένοι επιχειρηματίες, καλούνται να επιλέξουν πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες και να τις χρηματοδοτήσουν, ώστε να υλοποιηθούν. Την παρουσίασή του έχει αναλάβει ο Σάκης Τανιμανίδης.

Επιπλέον, στη φάση της προετοιμασίας βρίσκεται το οικογενειακό σόου «Family Game Fight», το οποίο έρχεται στη χώρα μας από την εταιρεία παραγωγής Barking Well Media. Εκεί, δύο οικογένειες, με μέλη όλων των ηλικιών, έρχονται αντιμέτωπες μέρα από αστεία παιχνίδια. Μία μοναδική και διασκεδαστική εμπειρία που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Την παρουσίαση, πρόκειται να αναλάβει δίδυμο παρουσιαστών. Από δοκιμαστικά έχουν περάσει πολλά και αγαπημένα πρόσωπα από τον χώρο του θεάματος, με την Κατερίνα Στικούδη να είναι ένα από αυτά που έχει σχετικό προβάδισμα.

Το τρίτο μεγάλο και φιλόδοξο πρότζεκτ που θα δούμε, εκτός απροόπτου, μέσο στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν είναι το ριάλιτι περιπέτειας «I’m a Celebrity… Get Me Out of Here!», που έρχεται στην Ελλάδα με αλλαγές, από την εταιρεία παραγωγής Silverline Media. Εκεί, δώδεκα γνωστά πρόσωπα θα ζήσουν μαζί κακουχίες και αθλητικές αλλά και χιουμοριστικές δοκιμασίες σε μία ζούγκλα για αρκετές εβδομάδες. Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στη Νότια Αφρική, με το όνομα του παρουσιαστή να παραμένει άγνωστο.

Μένει να δούμε αν τα παραπάνω πρότζεκτ θα πάνε καλύτερα στους πίνακες τηλεθέασης σε σχέση με αυτά που έχουν προηγηθεί.

ALPHA: Διάσημοι -και μη- πιάνουν το… μικρόφωνο!

Ο ALPHA, μετά την όχι και τόσο πετυχημένη πορεία των ριάλιτι που πρόβαλε στο παρελθόν, αποφάσισε να επενδύσει περισσότερο στη μυθοπλασία και σε διαγωνισμούς τραγουδιού που έχουν δοκιμαστεί ή έχουν όλα τα εχέγγυο για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα του σταθμού παραμένει ο διαγωνισμός τραγουδιού «Just the 2 of Us», με παρουσιαστή τον Νίκο Κοκλώνη και ανανεωμένη κριτική επιτροπή. Η παραγωγή έχει ετοιμάσει μία μεγάλη λίστα διάσημων προσώπων που θα κληθούν να πιάσουν το… μικρόφωνο, είτε αποφασιστεί να γίνει μία νέα και κανονική εκδοχή είτε με τους καλύτερους που έχουν περάσει μέσα στους πέντε κύκλους που έχουν παρουσιαστεί από το MEGA, το OPEN και τον ALPHA.

Στόχος, φυσικά, παραμένει τα διαγωνιζόμενα ζευγάρια να φτάσουν στον μεγάλο τελικό και να συγκεντρώσουν ένα σημαντικό ποσό, το οποίο θα προσφέρει πραγματική χαρά και στήριξη στο φιλανθρωπικό σωματείο που θα ενισχυθεί με την ολοκλήρωση των επεισοδίων. Επιπλέον, ο Νίκος Κοκλώνης πρόκειται να παρουσιάσει τον νέο μουσικό διαγωνισμό «All Together Now», που έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Στο εντυπωσιακό πλατό, κάθε εβδομάδα, θα βρίσκονται ζωντανά 100 άτομα και θα κρίνουν τους διαγωνιζόμενους που έχουν δηλώσει συμμετοχή για να αναδείξουν το ταλέντο τους στο τραγούδι. Οι άνθρωποι αυτοί προέρχονται κυρίως από τον χώρο της μουσικής και της δισκογραφίας αλλά και της τηλεόρασης. Το τρίτο μεγάλο και φιλόδοξο πρότζεκτ που θα δούμε μέσα στη νέα τηλεοπτική σεζόν είναι το «The Secret Song», με επικρατέστερη παρουσιάστρια τη Ναταλία Γερμανού.

Πρόκειται για ένα ψυχαγωγικό σόου, το οποίο δεν έχει διαγωνιστικό μέρος. Έντεκα διάσημοι καλεσμένοι εμφανίζονται ένας-ένας και γύρω τους στήνεται μια ενδιαφέρουσα έκπληξη που αφορά στο μυστικό τους τραγούδι.

STAR: Μόδα, περιπέτεια & μαγειρική

To STAR, ακόμη μία τηλεοπτική σεζόν, επενδύει σε τρία ιδιαίτερα μεγάλα και φιλόδοξα πρότζεκτ. Αναφερόμαστε στον διαγωνισμό μόδας «Greece’s Next Top Model», που επιστρέφει δυναμικά με τον 5ο κύκλο επεισοδίων και συμμετοχές μόνο από κορίτσια

ηλικίας 18-88 ετών. Σε κάθε βήμα των κοριτσιών, βρίσκεται κοντά τους μία ομάδα από Έλληνες καταξιωμένους ειδικούς του χώρου, που παρακολουθεί και κρίνει την απόδοσή τους. Συγκεκριμένα, η ομάδα απαρτίζεται από τη Βίκυ Καγιά, τον Γιώργο Καράβα και τον Τάσο Σοφρωνίου, ενώ η Έλενα Γαλύφα αναλαμβάνει τον ρόλο της οικοδέσποινας, η οποία υποδέχεται τις υποψήφιες λίγο πριν συναντήσουν την κριτική επιτροπή. Επιπλέον, στο πρώτο μέρος της νέας τηλεοπτικής σεζόν, πρόκειται να δούμε το ταξιδιωτικό παιχνίδι περιπέτειας «Asia Express» με τον Πέτρο Πολυχρονίδη και τη Ζενεβιέβ Μαζαρί.

Εκεί, εννέα διάσημα ζευγάρια καλούνται να αντιμετωπίσουν μία τεράστια πρόκληση. Να διασχίσουν τρεις χώρες της Ασίας, την Καμπότζη, το Λάος και την Ταϊλάνδη, μόνο με επίγεια μέσα και με ελάχιστα χρήματα. Από τον Ιανουάριο του ’23, στη συχνότητα του STAR αναμένεται να επιστρέφει και ο διαγωνισμός μαγειρικής «MasterChef», με τους Σωτήρη Κοντιζά, Πόνο Ιωαννίδη, Λεωνίδα Κουτσόπουλο να αναζητούν μάγειρες που διαθέτουν έμπνευση, ενθουσιασμό, ενέργεια, δημιουργικότητα. Οι διαγωνιζόμενοι, αφού περάσουν από μία σειρά απαιτητικών δοκιμασιών, μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο του επόμενου Έλληνα «MasterChef» και το μεγάλο χρηματικό έπαθλο.

ΣΚΑΙ: Έρωτας, τραγούδι, επιβίωση & μόδα

Ο ΣΚΑΙ θέλει να επενδύσει και του χρόνου στην ψυχαγωγία και ειδικό σε κάποια φιλόδοξα πρότζεκτ. Ένα από αυτά είναι το ερωτικό ριάλιτι σόου «Love Island», με επικρατέστερη παρουσιάστρια την Ήλιάνα Παπαγεωργίου. Εκεί, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι αναζητούν τον… έρωτα, αφήνοντας πίσω τα «τυφλά» ραντεβού και τα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, ακόμη μία σεζόν, ο μουσικός διαγωνισμός «The Voice of Greece» επιστρέφει δυναμικά, με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιανό και κόουτς τους Κωνσταντίνο Αργυρό, Πάνο Μουζουράκη, Έλενα Παπαρίζου και Σάκη Ρουβά. Περί τα τέλη Δεκεμβρίου πρόκειται να επιστρέφει στη συχνότητα του σταθμού και το ριάλιτι επιβίωσης «Survivor», με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιανό. Βέβαια, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει αποφασιστεί αν θα είναι μία κανονική εκδοχή με «Διάσημους» και «Μαχητές» ή με τους καλύτερους παίκτες που έχουν περάσει. Από εκεί και πέρα, ένα μεγάλο ερωτηματικό πλανάται ακόμα πάνω από την ενδεχόμενη επιστροφή του διαγωνισμού μόδας «My Style Rocks».

MEGA: Μεταμφιέσεις & τραγούδι

To MEGA, μετά την όχι και τόσο θετική πορεία που σημείωσε ο μουσικός διαγωνισμός «X Factor», ποντάρει περισσότερο στην ενημέρωση – ψυχαγωγία και στη μυθοπλασία, ενώ εξετάζει προσεκτικά κάποια μεγάλα και φιλόδοξα πρότζεκτ. Ένα από αυτά είναι η υλοποίηση ενός νέου ψυχαγωγικού σόου, με παρουσιαστή τον Τάκη Ζαχαράτο, που θα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του και, φυσικά, θα περιλαμβάνει μεταμφιέσεις.

Επιπλέον, επιθυμία των υπευθύνων είναι να βρουν ένα νέο ψυχαγωγικό σόου για τη Μαρία Μπεκατώρου, ενώ με ερωτηματικό παραμένει αν θα τολμήσουν να επαναφέρουν το μουσικό ριάλιτι «Fame Story».

Πηγή: My tv


πηγή: www.gossip-tv.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News