Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024, 4:53
Μουσική

Οι Bono και The Edge των U2 διασκευάζουν το «SOS» των ABBA

Ο τραγουδιστής των U2 δήλωσε θαυμαστής των ABBA.

Ο Bono και ο The Edge των U2 εμφανίστηκαν στο BBC Radio 2 και απέτισαν φόρο τιμής στους ABBA με μία ορχηστρική διασκευή της επιτυχίας «SOS» του σουηδικού συγκροτήματος από το 1975.

«Θα σας πω κάτι, είναι απλά καλύτερα τα τραγούδια», είπε ο Bono για τους ABBA κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των U2 στο Piano Room του BBC Radio 2. «Δεν μπορείς να είσαι εμπειρικός για τα πάντα στην τέχνη, αλλά μερικές φορές τα τραγούδια είναι απλά καλύτερα», υποστήριξε.

Το «SOS» ήταν μία επιλογή που ταίριαζε απόλυτα στη ζεστή ατμόσφαιρα του Piano Room.


Ο Bono και ο The Edge αντικατέστησαν την ηλιόλουστη ενορχήστρωση των ABBA από τη δεκαετία του ’70 με ένα πιο αργό ακουστικό ρυθμό, ο οποίος ήταν ντυμένος με έγχορδα και τη χαρακτηριστική χροιά του τραγουδιστή των U2.

«Αυτοί είναι οι μεγάλοι ABBA και αυτό είναι ένα τέχνασμα μάρκετινγκ από τους U2 που λέγεται “SOS!”», αστειεύτηκε ο Bono πριν παίξουν το τραγούδι με τη συνοδεία μελών της BBC Concert Orchestra στα Maida Vale Studios του BBC.

Μιλώντας στον οικοδεσπότη Gary Davies, τα δύο μέλη των U2 αποκάλυψαν ότι δεν ήταν εύκολο να αποδεχτούν την αγάπη τους για τους ABBA. Μάλιστα, όταν ο Bono τους άκουσε για πρώτη φορά στην εφηβεία, δίσταζε να παραδεχτεί ότι του άρεσαν τα τραγούδια τους.

«Δεν είχα το θάρρος να το παραδεχτώ όταν ήμουν 16 ετών εν μέσω punk rock», είπε.

Bono - U2 - The O2 Arena

Μέχρι το 1992 οι ABBA δεν ήταν πια μία ένοχη απόλαυση και ο Bono ήταν ένας δηλωμένος θαυμαστής τους.

Σε μία περιοδεία που έκαναν εκείνη τη χρονιά στη Στοκχόλμη, οι U2 υποδέχθηκαν στη σκηνή τον Benny Andersson και τον Björn Ulvaeus των ABBA για μία διασκευή του «Dancing Queen».

Όταν ο Bono θυμήθηκε εκείνη τη βραδιά, είπε χαρακτηριστικά στον Gary Davies: «Το δολοφονήσαμε».

Ο Bono και ο The Edge παρουσίασαν επίσης σε ορχηστρικές διασκευές στο Piano Room του Radio 2 τα τραγούδια «Vertigo» και «One» των U2.

Οι U2 έχουν μπροστά τους μία πολυάσχολη χρονιά. Στις 17 Μαρτίου κυκλοφόρησαν το νέο άλμπουμ τους «Songs Of Surrender», στο οποίο διασκευάζουν 40 τραγούδια από όλη τη δισκογραφία τους.

Αυτό το φθινόπωρο, οι U2 θα εγκαινιάσουν επίσης το MSG Sphere του Λας Βέγκας με τις παραστάσεις «U2:UV Achtung Baby Live at the Sphere».

πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News