Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024, 3:44
Ξένη Μουσική

Ο Zedd αποδίδει στην Ariana Grande τα εύσημα για την επιτυχία του «Break Free»

«Πραγματικά το έκανε να ξεχωρίσει», σχολίασε ο Zedd για το μαγικό άγγιγμα της Ariana Grande.

Η Ariana Grande γιόρτασε πρόσφατα τη δέκατη επέτειο του δεύτερου άλμπουμ της, «My Everything» (2014), κυκλοφορώντας μία επετειακή έκδοση καθώς και βινύλια με τα singles του άλμπουμ.

Ένα από αυτά ήταν το «Break Free», μία συνεργασία με τον Zedd που μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει πάνω 1,2 δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Ο Zedd δήλωσε στο ABC Audio ότι ποτέ δεν πίστευε πως το τραγούδι θα έβρισκε τον δρόμο του προς την Ariana Grande.

Ο μουσικός παραγωγός εξήγησε ότι δημιούργησε το «Break Free» και στη συνέχεια ζήτησε από τον φίλο και συνάδελφό του Max Martin να γράψει τους στίχους.

«Και οι δύο ήμασταν ενθουσιασμένοι, λέγαμε: “Φοβερό, αγαπάμε αυτό το τραγούδι. Κάποια μέρα θα γίνει κάτι με αυτό”», θυμήθηκε.

Αυτή η ημέρα ήρθε όταν ο Max Martin κάλεσε τον Zedd και του είπε ότι ήταν στο στούντιο με την Ariana Grande — τι θα έλεγε για το ενδεχόμενο να ηχογραφήσει εκείνη το «Break Free»;

Ο Zedd σκέφτηκε ότι ήταν μία «καταπληκτική» ιδέα, αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα.

«Εκείνη ηχογράφησε τα φωνητικά και δυσκολευόμουν πολύ να καταλάβω τα λόγια», παραδέχτηκε ο ίδιος.

«Είμαι Γερμανός, οπότε δεν είμαι ο καλύτερος στο να δίνω συμβουλές στα Αγγλικά. Αλλά της είπα: “Δυσκολεύομαι πολύ να καταλάβω τι λένε τα λόγια”», εξήγησε.

«Έτσι, ξαναπήγε και ηχογράφησε τα πάντα από την αρχή, κάτι που πιστεύω ότι οι περισσότεροι καλλιτέχνες δεν θα έκαναν», τόνισε.

«Το γεγονός ότι ήθελε αυτό να είναι τέλειο και έκανε ολόκληρη την ηχογράφηση από την αρχή, δείχνει την εργασιακή ηθική της και το πόσο τελειομανής είναι», πρόσθεσε.

Ο Zedd απέδωσε επίσης τα εύσημα στην Ariana Grande για τη συνεχιζόμενη δημοτικότητα του τραγουδιού, δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

«Κανείς δεν περίμενε πραγματικά ότι αυτό θα γινόταν ένας ύμνος. Εννοώ, ακόμα παίζω το τραγούδι ζωντανά. Έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα τραγούδια στα set μου», είπε.

«Και είμαι απίστευτα ευγνώμων γιατί σίγουρα δεν θα είχε συμβεί χωρίς εκείνη. Πραγματικά το έκανε να ξεχωρίσει», ανέφερε.

Δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το «Break Free» συνεχίζει να αποτελεί ένα αγαπημένο τραγούδι των θαυμαστών, υπογραμμίζοντας τη διαχρονική αξία του στη σύγχρονη pop μουσική σκηνή.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News