Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024, 7:07
Μουσική

Ο Zayn κυκλοφορεί «συνεργασία» με τον Jimi Hendrix

Ο Zayn διασκευάζει το «Angel» του Jimi Hendrixx.

Ο Zayn Malik πρόκειται να κυκλοφορήσει μία νέα «συνεργασία» με τον αείμνηστο Jimi Hendrix.

Σε ένα νέο teaser που μόλις δημοσιεύθηκε στους λογαριασμούς των δύο καλλιτεχνών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακούγεται ο θόρυβος ενός πλήθους, πριν ακολουθήσει ο Jimi Hendrix παίζοντας το εισαγωγικό μέρος της κιθάρας από το «Angel», ένα τραγούδι από το μεταθανάτιο άλμπουμ του «The Cry Of Love» που κυκλοφόρησε το 1971.

Ωστόσο, στη συνέχεια ακούγεται η φωνή του Zayn και όχι του Jim Hendrix, ενώ ο πρώτος στίχος του «Angel» είναι διαφορετικός σε σχέση με τους πρωτότυπους στίχους του τραγουδιού.

Το βίντεο ανοίγει με το όνομα του Zayn σε μία έντονη κόκκινη γραμματοσειρά στην οθόνη με σκιά και να καλύπτεται από καπνό, ενώ έπεται το όνομα του Jimi Hendrix σε ανοιχτό κίτρινο χρώμα και στο φόντο εμφανίζεται η φιγούρα μιας κιθάρας, πριν τα ονόματα των δύο καλλιτεχνών έρθουν στο επίκεντρο της οθόνης.

Αφού ολοκληρωθεί το σύντομο ηχητικό απόσπασμα της διασκευής του Zayn, το βίντεο αρχίζει να σβήνει και ένα λευκό φτερό πέφτει από το πάνω μέρος της οθόνης υπό τον ήχο ενός κοινού που ζητωκραυγάζει.

Zayn Malik

Για τη συνεργασία με τον Zayn μίλησε στο Billboard εκπρόσωπος της Experience Hendrix, της εταιρείας που είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση του ονόματος, της εικόνας και του 100% της μουσικής κληρονομιάς του Jimi Hendrix.

«Είμαστε ευχαριστημένοι που ο Zayn εμπνεύστηκε να χρησιμοποιήσει αυθεντική μουσική από το “Angel” του Jimi Hendrix στην ηχογράφηση του τραγουδιού του», ανέφερε.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η νέα εκδοχή ενός κλασικού τραγουδιού του Hendrix θα διαφωτίσει μία νέα γενιά ακροατών για την ιδιοφυΐα του Jimi και θα προωθήσει ακόμα περισσότερο τη συνεχιζόμενη κληρονομιά του», πρόσθεσε στη δήλωσή της.

Ο Zayn προσκλήθηκε από την Experience Hendrix να δημιουργήσει μία νέα εκδοχή του τραγουδιού χρησιμοποιώντας την αυθεντική μουσική του τραγουδιού με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών από τη γέννηση του θρυλικού κιθαρίστα, στις 27 Νοεμβρίου.

Ο Jimi Hendrix, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος ροκ κιθαρίστας όλων των εποχών, έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 1970 σε ηλικία 27 ετών.

Η διασκευή του Zayn για το «Angel» του Jimi Hendrixx είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει αυτήν την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου.


πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News