Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024, 8:42
Ξένη Μουσική

Ο Prince ηχογράφησε και διέγραψε μία «απίστευτη» σόλο εκδοχή του «Bad» του Michael Jackson

Το «Bad» επρόκειτο αρχικά να είναι ντουέτο μεταξύ του Prince και του Michael Jackson.

Ο Prince ηχογράφησε και διέγραψε μία «απίστευτη» σόλο εκδοχή του «Bad» του Michael Jackson.

Η τραγουδίστρια, ντράμερ και τακτική συνεργάτιδα του Prince, Sheila E, αποκάλυψε στην εκπομπή «The Jason Show», γιατί η σόλο εκδοχή του «Purple One» δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Το «Bad» προοριζόταν αρχικά να είναι ντουέτο μεταξύ του Prince και του Michael Jackson, αλλά ο πρώτος αρνήθηκε λόγω των ενδοιασμών του να τραγουδήσει τον στίχο «your butt is mine» (ο πισινός σου είναι δικό μου).

Μιλώντας στον παρουσιαστή Jason Matheson, η Sheila E εξήγησε τα προβλήματα του Prince με το τραγούδι.

«Έτσι παίρνουμε το τραγούδι “Bad” από τον Michael [Jackson] και είμαστε εδώ στο Paisley [Park]. Και ο Prince λέει: “Περίμενε ένα λεπτό”», θυμήθηκε

«Είπε: “Ο Michael θέλει να τραγουδήσω αυτό το τραγούδι μαζί του”. Έτσι μας το έπαιξε. Λέει: “Your butt is mine…”. Είπε: “Τι;! Your butt is mine;” Και απλά απομακρύνθηκε», περιέγραψε.

Η Sheila E αποκάλυψε ότι στη συνέχεια βοήθησε τον Prince να ηχογραφήσει ξανά το τραγούδι στο προσωπικό στούντιό του, σημειώνοντας ότι η εκδοχή του ήταν «τόσο funky» και «τόσο εκπληκτική».

«Ήταν μία απίστευτη εκδοχή του τι έπρεπε να είναι. Μετά την ηχογράφηση, είπαμε: “Θεέ μου, ανυπομονούμε να το ακούσει ο Michael”».

Ωστόσο, η Sheila E παραδέχτηκε ότι ο Mick Jackson δεν άκουσε ποτέ τη σόλο εκδοχή του Prince, λέγοντας: «Το διέγραψε όλο. Εκείνη τη στιγμή».

Η Sheila E ομολόγησε ότι ήταν συνηθισμένο για τον Prince να διαγράφει αμέσως τις ηχογραφήσεις του.

«Ω, ναι, ήταν διασκεδαστικό. Το κάναμε αυτό συνέχεια. Μπορώ να αναφέρω τόσα πολλά τραγούδια που μας είχαν στείλει και τα ηχογραφήσαμε ξανά. Α, αυτή είναι μία άλλη ιστορία», είπε.

Ένας ενορχηστρωτής φωνητικών για το «We Are The World» παραδέχτηκε πρόσφατα ότι πιστεύει πως ο Prince «φοβόταν» τον Michael Jackson.

«Είχα την αίσθηση ότι ο Prince είχε πρόβλημα με τους άντρες. Με αυτόν, όλα ήταν με γυναίκες. Τον έκαναν να αισθάνονται καλά», ανέφερε.

Ο Tom Bahler, ο οποίος βοήθησε τον παραγωγό Quincy Jones να δημιουργήσει το φιλανθρωπικό τραγούδι, εικάζει επίσης ότι η διαφωνία του Prince σχετικά με τον στίχο στο «Bad» ήταν «μία από τις δικαιολογίες του» για να μην συνεργαστεί με τον Michael Jackson.

«Νομίζω ότι αν μη τι άλλο, φοβόταν τον Michael. Αυτό είναι καθαρή εικασία εκ μέρους μου. Ο Michael δεν τον φοβόταν. Ο Michael δεν φοβόταν κανέναν. Αγαπούσε τους πάντες», σχολίασε.

Εν τω μεταξύ, ηχητικά αποσπάσματα που ήρθαν στην επιφάνεια το 2016 αποκάλυψαν το μέγεθος της διαμάχης μεταξύ του Prince και του Michael Jackson, με τον βασιλιά της pop να λέει για τον συνάδελφό του: «Έχω αποδείξει τον εαυτό μου από τότε που ήμουν πολύ μικρός. Δεν είναι δίκαιο. Νιώθει ότι είμαι ο αντίπαλός του.»

«Ελπίζω να αλλάξει γιατί αγόρι μου, θα πληγωθεί. από αυτούς που μπορεί να αυτοκτονήσουν ή κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Ο Michael Jackson περιέγραψε στη συνέχεια τον Prince ως «έναν από τους πιο αγενείς ανθρώπους που είχε γνωρίσει ποτέ», υποστηρίζοντας ότι ήταν «κακός και άσχημος με την οικογένειά του».

Η ιστορία της σόλο εκδοχής του «Bad» από τον Prince, που τελικά δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας, αποτελεί ένα ακόμα κεφάλαιο στην πολυσυζητημένη αντιπαλότητα μεταξύ δύο γιγάντων της μουσικής.

Η άρνηση του Prince να συμμετάσχει στο ντουέτο λόγω του στίχου, σε συνδυασμό με την απόφασή του να διαγράψει την ηχογράφηση, αποκαλύπτει μια περίπλοκη σχέση γεμάτη ανταγωνισμό και δημιουργική ένταση.

Οι αποκαλύψεις της Sheila E, σε συνδυασμό με τα ηχητικά αποσπάσματα που ήρθαν στο φως το 2016, δημιουργούν ένα πλήρες πορτρέτο μιας αντιπαλότητας που σημάδεψε την pop κουλτούρα.

Παρά τις διαφορές τους, ο Prince και ο Michael Jackson άφησαν πίσω τους μια ανεκτίμητη μουσική κληρονομιά με τις καινοτόμες ιδέες τους και τη μοναδική σκηνική παρουσία τους.

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News