Σάββατο 20 Απρίλιος 2024, 5:30
Μουσική

Ο Paul McCartney θυμάται τις συναντήσεις του με τη βασίλισσα Ελισάβετ

Ο Paul McCartney υπολογίζει ότι συνάντησε τη βασίλισσα Ελισάβετ «οκτώ ή εννέα φορές».

Ο Paul McCartney αναπόλησε τις πολλές συναντήσεις του με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, από την εποχή που ήταν μέλος των Beatles μέχρι το 2018, σε δήλωσή του μετά τον θάνατό της σε ηλικία 96 ετών.

«Με τη θλιβερή ευκαιρία του θανάτου της Αυτής Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, οι αναμνήσεις μου ήρθαν στο μυαλό μου και θα ήθελα να τις μοιραστώ μαζί σας», έγραψε ο 80χρονος καλλιτέχνης στην επίσημη ιστοσελίδα του.

«Αισθάνομαι τυχερός που ήμουν ζωντανός καθ’ όλη τη διάρκεια της βασιλείας της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Όταν ήμουν 10 ετών συμμετείχα σε έναν διαγωνισμό έκθεσης στο Λίβερπουλ και κέρδισα στην κατηγορία μου για την έκθεσή μου σχετικά με τη βρετανική μοναρχία, οπότε είμαι θαυμαστής της για πολύ καιρό», συνέχισε.

«Το 1953, όταν στέφθηκε η βασίλισσα, όλοι στον δρόμο μας στο Speke του Λίβερπουλ απέκτησαν επιτέλους μια τηλεόραση και καθίσαμε να παρακολουθήσουμε τη στέψη στην ένδοξη ασπρόμαυρη εικόνα», ανέφερε.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Paul McCartney, ο οποίος έγραψε το «Her Majesty» των Beatles για τη βασίλισσα Ελισάβετ, υπολογίζει ότι συνάντησε τη μονάρχη «οκτώ ή εννέα φορές» και «κάθε φορά τον εντυπωσίαζε με τη φοβερή αίσθηση του χιούμορ της σε συνδυασμό με τη μεγάλη αξιοπρέπειά της».

«Πρώτον, όταν οι Beatles έγιναν Μέλη του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας στις 26 Οκτωβρίου 1965. Θυμάμαι ότι μας πήραν στην άκρη και μας έδειξαν ποιο ήταν το σωστό πρωτόκολλο», έγραψε ο Paul McCartney.

«Μας είπαν πώς να προσεγγίσουμε την Αυτής Μεγαλειότητα και να μην της μιλήσουμε, εκτός αν μας μιλήσει εκείνη. Για τέσσερα παιδιά από το Λίβερπουλ, ήταν σαν να λέγαμε “Ουάου, έι φίλε”», πρόσθεσε.

Beatles - Βασίλισσα Ελισάβετ

Κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, ο Paul McCartney συνάντησε τη βασίλισσα σε μουσικές παραστάσεις, τελετές ανακήρυξης ιπποτών, εγκαίνια σχολείου – «το Ινστιτούτο Παραστατικών Τεχνών του Λίβερπουλ στο χώρο του παλιού μου σχολείου, στο οποίο πηγαίναμε εγώ και ο George Harrison» – και σε επετειακές γιορτές της βασίλισσας.

«Στις 4 Ιουνίου 2012, η Βασίλισσα γιόρταζε το Διαμαντένιο Ιωβηλαίο της και ήταν τόσο ξεχωριστό από πολλές απόψεις», σημείωσε το μέλος των Beatles.

«Ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκα μπροστά της μετά το τελευταίο της Ιωβηλαίο και ήταν υπέροχο που είδα όλο τον κόσμο να απλώνεται στην οδό Pall Mall, όπως και το γεγονός ότι μετά συνάντησα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ήταν ένα σπουδαίο Σαββατοκύριακο για τους Βρετανούς», συνέχισε.

Η τελευταία συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε το 2018.

«Λόγω του σεβασμού και της αγάπης μου για τη βασίλισσα και της υπέροχης αίσθησης του χιούμορ της, όταν μου δόθηκε το μετάλλιο του Συντρόφου της Τιμής, της έσφιξα το χέρι, έσκυψα και της είπα: “Πρέπει να σταματήσουμε να συναντιόμαστε έτσι” και εκείνη γέλασε ελαφρώς και συνέχισε την τελετή», αποκάλυψε.

«Αναρωτήθηκα μήπως ήμουν λίγο υπερβολικά θρασύς αφού το είπα αυτό, άλλωστε πρόκειται για τη Βασίλισσα, αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν την πείραξε», έγραψε.

Ο Paul McCartney ολοκλήρωσε τις αναμνήσεις του από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ με μια συγκινητική νότα: «Ο Θεός να σας ευλογεί. Θα μας λείψετε».


πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News