Παρασκευή 12 Απρίλιος 2024, 23:35
Κόσμος

Ο Νετανιάχου απαντάει με δημοσκόπηση στην κριτική Μπάιντεν για τη Γάζα


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου απάντησε με τα ευρήματα μιας δημοσκόπησης στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον επικρίνει για την επίθεση στη Γάζα.

Ο Μπένιαμιν Νετανιάχου επικαλείται μια δημοσκόπηση που δείχνει ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί υποστηρίζουν το Ισραήλ στον πόλεμο που έχει κηρύξει στη Χαμάς και απαντά με αυτό τον τρόπο στον Τζο Μπάιντεν.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι αν το Ισραήλ συνεχίσει με αυτήν την «απίστευτα συντηρητική κυβέρνηση» κινδυνεύει να χάσει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας.

«Από την αρχή του πολέμου, ηγούμαι μιας διπλωματικής εκστρατείας με στόχο να εκτραπεί η πίεση για τον πρόωρο τερματισμό του και ταυτόχρονα να εξασφαλίσω υποστήριξη για το Ισραήλ», δήλωσε σήμερα ο Νετανιάχου.

Επικαλούμενος δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία το 82% των Αμερικανών υποστηρίζει το Ισραήλ στον πόλεμο με τη Χαμάς, ο Νετανιάχου δεν έκρυψε την ικανοποίηση του. «Έχουμε σημαντική υποστήριξη» και αυτό μας δίνει «δύναμη να συνεχίσουμε τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς μέχρι την ολοκληρωτική επικράτηση», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News