Πέμπτη 7 Δεκέμβριος 2023, 1:34
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Μπάιντεν για τις απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας – Θα τα πει και σε Γκουτέρες

Κάθε άλλο παρά κοινωνικού χαρακτήρα ήταν το τετ – α – τετ που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τζο Μπάιντεν στη δεξίωση του Αμερικανού προέδρου προς τιμήν των ηγετών που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Συνεχίζοντας την επιχείρηση «διεθνοποίηση της τουρκικής επιθετικότητας» που ακολουθεί σταθερά η Αθήνα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Τζο Μπάιντεν για τις απειλές που εκτοξεύει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της χώρας μας σε καθημερινή βάση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Alpha στη Νέα Υόρκη, Χριστόδουλο Αθανασάτο, στη συνομιλία που είχε την Τετάρτη (21.09.2022) με τον πρόεδρο των ΗΠΑ έθιξε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στη δεξίωση που παρέθεσε ο Τζο Μπάιντεν προς τιμήν των ηγετών που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το τετ – α – τετ των δύο ανδρών δεν είχε απλά κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς ο κ. Μητσοτάκης εξέθεσε τις απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας.

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν έγινε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα, κι ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε συνάντηση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια ώρα «παγωμένο» παραμένει το κλίμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Είναι χαρακτηριστικό ότι Μητσοτάκης και Ερντογάν δεν είχαν ποτέ, καμία επαφή στη Νέα Υόρκη. Ούτε καν στη δεξίωση Μπάιντεν, καθώς την ώρα που έφτανε ο Πρωθυπουργός αναχωρούσε η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου.

Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε όλες τις επαφές τους με ηγέτες και ανώτερους αξιωματούχους εκθέτουν την κλιμάκωση της ακραίας ρητορικής και των απειλών της Άγκυρας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, σε μία συγκυρία έντονων γεωπολιτικών αναταράξεων στην Ευρώπη.

Μάλιστα απόψε ο πρωθυπουργός συναντά και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News