Κυριακή 19 Μάιος 2024, 11:07
Τεχνολογία

Ο Έλον Μασκ ζητά έγγραφα από πρώην υπάλληλο του Twitter για τους fake λογαριασμούς και τα κενά ασφαλείας

Ο Έλον Μασκ κάλεσε έναν πληροφοριοδότη του Twitter, ζητώντας έγγραφα και επικοινωνίες σχετικά με τις αδυναμίες που έχει η εταιρεία τόσο σε ζητήματα πλασματικών χρηστών, αλλά και ασφάλειας.

Ο Έλον Μασκ δίνει μάχη για να τερματίσει συμφωνία για την εξαγορά της Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μασκ ζητάει πληροφορίες από τον πληροφοριοδότη Πέιτερ Ζάτκο κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο το Twitter καταμετρά τους πλασματικούς λογαριασμούς των χρηστών της πλατφόρμας. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για την εξαγορά της εταιρίας επειδή το Twitter τον παραπλάνησε, όπως και τις αρμόδιες αρχές, σχετικά με τον αληθινό αριθμό των πλασματικών λογαριασμών.

Επίσης, ο Μασκ ζήτησε έγγραφα και επικοινωνίες σχετικά με προσπάθειες που φέρονται να έγιναν για να αποκρύψουν αδυναμίες σε ζητήματα ασφάλειας, αναφορικά με τη συμμόρφωση με τη συμφωνία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου του 2011, αλλά και “την εμπλοκή του Twitter σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα.”

Ο Ζάτκο είναι ένας διάσημος χάκερ που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο “Mudge,” ενώ τερμάτισε τη θητεία του, ως υπεύθυνος ασφάλειας της Twitter μέσα στη χρονιά. Ο ίδιος, ανέφερε σε σχετική δήλωσή του που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η εταιρεία ισχυρίστηκε ψευδώς ότι διέθετε ένα οργανωμένο σχέδιο ασφάλειας.

Ένας δικηγόρος του Twitter δήλωσε σε μία δικαστική ακρόαση την προηγούμενη εβδομάδα ότι η προσοχή που δίνει ο Μασκ στους πλασματικούς λογαριασμούς ως ενός τρόπου τερματισμού της συμφωνίας εξαγοράς, είναι “νομικά μη σχετική” καθώς το Twitter πάντα έλεγε ότι η αναφορά πλασματικών λογαριασμών στηρίζεται μόνο σε εκτιμήσεις και όχι σε παρουσίαση δεδομένων που δρομολογεί δεσμεύσεις.

Οι δύο πλευρές έχουν καταθέσει αγωγές εκατέρωθεν, ενώ οδηγούνται σε μία πενθήμερη δίκη στις 17 Οκτωβρίου. Ο Μασκ επιθυμεί την έξοδό του από τη συμφωνία και το Twitter ζητάει από την προεδρεύουσα του δικαστηρίου του Ντέλαγουερ Καθαλίν ΜακΚόρμικ να διατάξει την εξαγορά της εταιρίας από τον Μασκ για το συμφωνημένο ποσό των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.

Η τιμή της μετοχή του Twitter μειώθηκε χθες κατά 1% στα 40,04 δολάρια στη Νέα Υόρκη.

www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News