Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024, 15:00
Μουσική

Ο δολοφόνος του John Lennon παραδέχεται ότι είχε «το κακό στην καρδιά του»

«Ήξερα τι έκανα και ήξερα ότι ήταν κακό, ήμουν πρόθυμος να δώσω τα πάντα και να αφαιρέσω μία ανθρώπινη ζωή».

Ο άνδρας που δολοφόνησε τον John Lennon το 1980 παραδέχτηκε ότι ήξερε ότι οι πράξεις του ήταν λάθος, ότι αναζητούσε τη φήμη και ότι είχε «το κακό στην καρδιά του» όταν σκότωσε τον θρύλο των Beatles.

Ο Mark David Chapman έκανε τα σχόλια αυτά στις 31 Αυγούστου ενώπιον της Επιτροπής Αποφυλάκισης στο σωφρονιστικό ίδρυμα στο οποίο κρατείται, όταν απορρίφθηκε για δωδέκατη φορά η αίτησή του να αποφυλακιστεί.

Το συμβούλιο απέρριψε την αίτηση του επικαλούμενο, μεταξύ άλλων λόγων, την «εγωιστική αδιαφορία του για την ανθρώπινη ζωή».

Τα πρακτικά της ακρόασης του Mark Chapman δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου μετά από σχετικό αίτημα για ελευθερία της πληροφόρησης, σύμφωνα με το Associated Press.

Η απόφασή του Chapman να πυροβολήσει και να σκοτώσει τον John Lennon ήταν «η μεγάλη απάντησή του σε όλα», όπως εξήγησε ο ίδιος.

«Δεν επρόκειτο να είμαι ένα τίποτα, πια», είπε χαρακτηριστικά στο συμβούλιο των φυλακών.

Mark Chapman 2010
Ο Mark Chapman το 2010.

«Δεν πρόκειται να κατηγορήσω τίποτα άλλο ή κανέναν άλλο που με έφτασε εκεί», πρόσθεσε και ομολόγησε: «Ήξερα τι έκανα και ήξερα ότι ήταν κακό, ήξερα ότι ήταν λάθος, αλλά ήθελα τόσο πολύ τη φήμη που ήμουν πρόθυμος να δώσω τα πάντα και να αφαιρέσω μία ανθρώπινη ζωή».

«Πλήγωσα πολλούς ανθρώπους παντού και αν κάποιος θέλει να με μισήσει, δεν πειράζει, το καταλαβαίνω», σχολίασε.

Ο Mark Chapman πυροβόλησε και σκότωσε τον John Lennon σε ηλικία 40 ετών τη νύχτα της 8ης Δεκεμβρίου 1980, τη στιγμή που ο Βρετανός καλλιτέχνης και η σύντροφός του Yoko Ono επέστρεφαν στο διαμέρισμά τους στο Upper West Side της Νέας Υόρκης.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο John Lennon είχε υπογράψει ένα αυτόγραφο για τον Chapman σε ένα αντίτυπο βινυλίου του άλμπουμ του «Double Fantasy» που είχε κυκλοφορήσει πρόσφατα εκείνη την εποχή.

Ο Mark Chapman εκτίει ισόβια ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 20 ετών στο σωφρονιστικό ίδρυμα Green Haven, που βρίσκεται βόρεια της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τα αρχεία των κρατικών σωφρονιστικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ που έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο.

Ο δολοφόνος του John Lennon θα έχει ξανά τη δυνατότητα να καταθέσει ξανά αίτηση για αποφυλάκιση τον Φεβρουάριο του 2024.

πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News