Σάββατο 20 Απρίλιος 2024, 12:35
Auto-Moto

Ο Bertone επιστρέφει με ένα κεντρομήχανο κουπέ

Ο οίκος Bertone δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Από το 1912 όταν και ιδρύθηκε, είναι υπεύθυνος για ορισμένα από τα πλέον θρυλικά μοντέλα στο χώρο της αυτοκίνησης. Lancia Stratos, Alfa Romeo Montreal, Lamborghini Miura/Countach είναι μερικά μόνο από τα πολλά σχεδιαστικά του highlights.  

Το 2014 βέβαια ο οίκος ανακοίνωσε την πτώχευση του με το εμπορικό σήμα να πωλείται στην εταιρεία Akka Technologies. Τα αδέρφια Ricci, οι οποίοι αγόρασαν τα δικαιώματα του τίτλου μέσω της Akka Technologies, αποφάσισαν 8 χρόνια αργότερα, ότι έφθασε η ώρα για τη μεγάλη επιστροφή του οίκου Bertone! Και μάλιστα  με ένα ολοκαίνουργιο σούπερκαρ. 

Οι εν λόγω κύριοι είναι από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες στη Γαλλία, κατέχουν μια ντουζίνα από εταιρείες τεχνολογίας αλλά και την Yazuma Motors, ένα νεοσύστατο brand κατασκευής μοτοσικλετών. 

bertone

Πίσω στα δικά μας, προς το παρόν, το μόνο που γνωρίζουμε γι’ αυτό το μεγάλο comeback, είναι μια χούφτα φωτογραφίες που δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο οίκος Bertone. 

Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις πρώτες εικόνες το νέο δημιούργημα του οίκου μοιάζει να είναι ένα κεντρομήχανο σπόρτσκαρ το οποίο εάν κρίνουμε από τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος, θα εφοδιάζεται σίγουρα με θερμικό μοτέρ. 

bertone

Τώρα εάν αυτό το μηχανικό σύνολο θα συνεργάζεται και με κάποιο ηλεκτροκινητήρα (όντας υβριδικό) δεν το γνωρίζουμε προς ώρας. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε σύντομα περισσότερες εικόνες από το νέο δημιούργημα του Bertone και φυσικά να μάθουμε τις τεχνικές προδιαγραφές αυτού του μοντέλου.

 


πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News