Σάββατο 20 Απρίλιος 2024, 14:15
Lifestyle

Ο 50 Cent έχει ξοδέψει 23 εκατομμύρια δολάρια σε δικαστικές διαμάχες

Ο 50 Cent έχει αναμειχθεί σε πολυάριθμες νομικές διαμάχες από το 2003 έως σήμερα.

Ο 50 Cent υποστήριξε ότι έχει ξοδέψει 23 εκατομμύρια δολάρια σε νομικά έξοδα κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Το θέμα προέκυψε σε συνέντευξή του στον YouTuber Brian Roberts, ενώ ο ράπερ αναφερόταν στο βαρύ ποσό που θα πρέπει να καταβάλει ως αποζημίωση ο συνωμοσιολόγος Alex Jones στις οικογένειες των θυμάτων του μακελειού στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook του Κονέκτικατ.

Επίσης, ο 50 Cent αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να κατατεθεί αγωγή στον Kanye West από την οικογένεια του George Floyd, αφού ο Ye ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ο Floyd πέθανε μετά από χρήση φαιντανύλης και όχι από την άσκηση αστυνομικής βίας.

«Έχω ξοδέψει πάνω από 23 εκατομμύρια δολάρια σε νομικά έξοδα από τότε που έκανα επιτυχία το 2003», δήλωσε ο 50 Cent.

«Έτσι, όταν λες ότι είσαι επιτυχημένος ή ότι είσαι πλούσιος με διαφορετικό τρόπο, αυτά τα χρήματα απλά διαγράφηκαν ως έξοδα της επιχείρησης. Εσύ είσαι μέσα και εγώ λέω: “Τι;”. Το κοιτάζω ο ίδιος. “Τόσα πραγματικά ξόδεψες γι’ αυτά;”. Είπα: “Ουάου!”», συνέχισε.

«Το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος στην Αμερική είναι να μηνύσει κάποιον άλλον», υποστήριξε.

«Θα κάνει μήνυση και πάντα θα υπάρχει κάποιος δικηγόρος που θα αναλάβει αφιλοκερδώς την αγωγή ή θα πει: “Θα σας υπερασπιστούμε με αντάλλαγμα το 30% των εσόδων που θα εισπράξουμε, επειδή θεωρούμε ότι υπάρχει βάση”», πρόσθεσε.

50 Cent
Burak Cingi/Redferns

Ο 50 Cent, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Curtis Jackson, έχει αναμειχθεί σε πολλές αγωγές κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Το 2009, μήνυσε μια τεχνική εταιρεία για το κόστος των επισκευών στην έπαυλή του στο Κονέκτικατ και έχει αναλωθεί σε πολλές νομικές διαμάχες για θέματα πνευματικών δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και μια αγωγή για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων που υπέβαλε εναντίον του Rick Ross και την οποία έχασε μετά από πέντε χρόνια δικαστικών αναμετρήσεων.

Ο 50 Cent υπέβαλε αίτηση πτώχευσης το 2015, την ίδια ημέρα που επρόκειτο να εμφανιστεί σε δικαστήριο της πολιτείας της Νέας Υόρκης για να αποφασιστεί αν θα πρέπει να καταβάλει χρηματική αποζημίωση στην πρώην σύντροφο του Rick Ross, Lastonia Leviston, στην αγωγή που άσκησε εναντίον το 2010.

Τον Σεπτέμβριο, ο 50 Cent κατέθεσε αγωγή εναντίον ενός πλαστικού χειρουργού με έδρα τη Φλόριντα επειδή φέρεται να υπονόησε ότι έκανε στον ράπερ χειρουργική επέμβαση βελτίωσης πέους. Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι τα σχόλια του πλαστικού χειρουργού έκαναν τον 47χρονο ράπερ «αντικείμενο χλευασμού» και ότι έβλαψαν την «επαγγελματική και προσωπική φήμη του».

Ο 50 Cent ασχολείται πλέον με τη διαχείριση καλλιτεχνών και ταλέντων, τη δισκογραφία, την τηλεόραση και την παραγωγή ταινιών, αλλά και με τα υποδήματα, την ένδυση, τα αρώματα, τα ποτά, τα βιντεοπαιχνίδια, τις εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, την έκδοση βιβλίων, τα υγιεινά ροφήματα και τα συμπληρώματα διατροφής.

Το ευρύ επιχειρηματικό και επενδυτικό χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει επενδύσεις σε διάφορους τομείς, όπως στα ακίνητα, την εξόρυξη, την προώθηση αγώνων πυγμαχίας, τα αρώματα, τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά αγαθά και επενδύσεις στη χρηματοπιστωτική αγορά.

πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News