Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024, 3:38
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Νίκος Νικολόπουλος: Υπάρχουν σχολεία σήμερα στην Πάτρα χωρίς πυρασφάλεια και αντικεραυνική προστασία κ. Πελετίδη;

Με αφορμή του θανάσιμου τραυματισμού του 11χρονού μαθητή στο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», επανέρχομαι δημόσια στο ερώτημά μου προς την απερχόμενη Δημοτική Αρχή ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ, σχετικά με την ασφάλεια που παρέχουν σήμερα τα σχολικά συγκροτήματα στους μαθητές.

Συγκεκριμένα από τις αρχές Νοεμβρίου του 2022 καταγγείλαμε ως «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», ότι σχολικά συγκροτήματα στο Δήμο Πατρέων να στερούνται ή να έχει λήξει η πυρασφάλεια τους, παρόλο που ο Δήμος έχει χρηματοδοτηθεί από το Κράτος και το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» με το ποσό 906.000 ευρώ, για τη σύνταξη μελετών και της υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας.

Μετά από ένα μήνα αναμονής, τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν μας έχουν απαντήσει.
Άραγε γιατί αυτή η Ένοχη Σιωπή;
Κατά πόσο οι Διευθυντές των σχολείων στο Δήμο Πατρέων, έχουν πράξει τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να μην βρεθούν προσωπικά υπεύθυνη σε τυχόν ανάλογο τραγικό συμβάν;
Με την σημερινή μας ανακοίνωση ως «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», εκτός των ευθυνών που βαρύνει τη Δημοτική Αρχή η ασφαλή λειτουργία των σχολείων στο Δήμο σε περίπτωση πυρκαγιάς, ανακινούμε και ένα ακόμη ζήτημα σχετικά με την ασφάλεια των μαθητών.

Θα πρέπει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ να ενημερώσει τον Πατραϊκό λαό και ιδιαίτερα του γονείς, ποια σχολεία σήμερα δεν έχουν Αντικεραυνική Προστασία και εάν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του 2020 προϋπολογισμού 324.880€.


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News