Τετάρτη 27 Σεπτέμβριος 2023, 19:23
Κόσμος

Νίκος Μπογονικολός: Για ακόμα ένα μήνα φυλακισμένος για κατασκοπεία στη Γαλλία – Πιέζουν για την έκδοσή του οι ΗΠΑ

Παρατείνεται ο εγκλεισμός για τον 59χρονο «κατάσκοπο» Νίκο Μπογονικολό σε φυλακές του Παρισιού. Αναβλήθηκε η εξέταση του αιτήματος αποφυλάκισης που έχει υποβάλλει ο Έλληνας επιχειρηματίας, με καταγωγή από την Πάτρα.

Τουλάχιστον για ακόμα έναν μήνα ο Νίκος Μπογονικολός θα παραμείνει στις φυλακές «Frenses» του Παρισιού. Ο επιχειρηματίας και πρώην αθλητικός παράγοντας συνελήφθη στις 9 Μαΐου επί γαλλικού εδάφους.

Κατηγορείται για συνωμοσία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη λαθρεμπορία ηλεκτρονικών ειδών υπέρ της Ρωσίας, παρέχοντας, σύμφωνα με τις αμερικανικές Αρχές, στρατιωτικές τεχνολογίες προέλευσης ΗΠΑ στη Μόσχα με στόχο την ανάπτυξη όπλων νέας γενιάς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Π», η εξέταση του αιτήματος αποφυλάκισης υπό περιορισμό εντός Παρισιού, του Νίκου Μπογονικολού, αναβλήθηκε στις 9 Ιουλίου.

Η αναβολή, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οφείλεται σε διαδικαστικό ζήτημα που σχετίζεται με την αποστολή συμπληρωματικού εγγράφου από τις αμερικανικές προς τις γαλλικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ αποδίδουν στον Νίκο Μπογονικολό 7 επιλήψιμες συναλλαγές που αφορούν σε αγορά αμερικανικής τεχνολογίας από βρετανικές εταιρείες με τελικό χρήστη θυγατρική της «Aratos» του Έλληνα επιχειρηματία, «υλικά» τα οποία, χωρίς την έγκριση των πωλητών, κατέληξαν στις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας.

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News