Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024, 23:46
Τεχνολογία

Netflix: Απάτη με «δόλωμα» την πλατφόρμα κυκλοφορεί μέσω email και SMS

Στο στόχαστρο επιτήδειων έχουν μπει οι συνδρομητές του Netflix και τους στέλνουν email απάτης, τα οποία περιέχουν ένα link που οδηγεί σε ένα περιβάλλον σαν αυτό της συνδρομητικής πλατφόρμας, όπου εκεί τους ζητούν να δώσουν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία για να «ανανεωθεί» ο λογαριασμός τους.

Πρόκειται για μια νέα περίπτωση απάτης, αυτή τη φορά με στόχο τους συνδρομητές του Netflix. Όπως αναφέρει και το GRTimes.gr, που δημοσιεύει και εικόνα με το εν λόγω email, το link οδηγεί σε μια σελίδα πιστό αντίγραφο της πραγματικής και μάλιστα το κείμενο του μηνύματος μοιάζει αρκετά πειστικό, αφού δεν περιέχει συντακτικά ή ορθογραφικά λάθη που «βγάζουν μάτι» ως συνήθως.

Αν ο εκάστοτε συνδρομητής που λάβει αυτό το email δεν καταλάβει ότι πρόκειται περί απάτης, τότε θα μεταφερθεί στη σελίδα και θα δώσει τα προσωπικά του στοιχεία. Τότε, οι επιτήδειοι θα μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία και θα εξαφανίσουν ό,τι χρήματα υπάρχουν στους λογαριασμούς.

Δείτε το email απάτης:

Απάτη και μέσω SMS

Ωστόσο οι επιτήδειοι φαίνεται να μην μένουν μόνο στα email, αφού στέλνουν και αντίστοιχα SMS και στα κινητά ανυποψίαστων συνδρομητών του Netflix. Και σε αυτά, υπάρχει ένα link που οδηγεί σε αντίστοιχο περιβάλλον-αντιγραφή για να δώσουν τα στοιχεία τους οι χρήστες.

Σημειώνεται ότι κυκλοφορεί και απάτη με το Gmail, για την οποία η Google έχει δημοσιεύσει σχετική προειδοποίηση.

www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News