Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024, 20:42
Ελλάδα

Νέα Ιωνία: Δύο μαθήτριες η αφορμή για την επίθεση εξωσχολικών σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Δύο μαθήτριες φαίνεται να αποτέλεσαν την… αφορμή για την επίθεση ομάδας περίπου 10 εξωσχολικών, ηλικίας 16 έως 20 ετών, εναντίον μαθητών γυμνασίου και λυκείου της Νέας Ιωνίας, το μεσημέρι της Δευτέρας (23.01.2022).

Σύμφωνα με τις καταθέσεις που έλαβαν οι αστυνομικοί, καθηγητής του Λυκείου φέρεται να λέει ότι “κάποιοι μαθητές μου είπαν πως “για όλα φταίνε δύο μαθήτριες”, οι οποίες έχουν φιλικές σχέσεις και γνωρίζουν κάποιους από την ομάδα των εξωσχολικών”. Παράλληλα, μία μαθήτρια, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ήταν μπροστά στο περιστατικό και ότι “είδε άτομα να πηγαίνουν με μαχαίρια σε παιδιά γυμνασίου”.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 17χρονου και ακόμα δύο νεαρών, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και ένας 20χρονος. Παράλληλα, αναζητούνται άλλοι έξι. Όλοι κατηγορούνται για σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία σε βάρος ανηλίκων, ενώ ο 17χρονος και για ψευδή κατάθεση.

Επιθέσεις με γροθιές

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι ανήλικοι δράστες φορούσαν μάσκες full face και είχαν στόχο συγκεκριμένο μαθητή, τον οποίο έψαχναν. Τραυμάτισαν έναν από τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου με γροθιές στο σαγόνι και το κεφάλι. Τέσσερις από τους φερόμενους δράστες, προσέγγισαν άλλον μαθητή της Β’ Λυκείου και τον ρώτησαν αν ήξερε τον ανήλικο που αναζητούσαν. Όταν εκείνος έγνεψε καταφατικά, τότε τον χτύπησαν με κουτουλιά στο κεφάλι και με γροθιά στο δεξί του μάτι. Στην προσπάθεια του να προστατευτεί, βγήκε στο δρόμο και παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.

Όπως φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο ίδιος ο νεαρός, ο οποίος μετέφερε στο σχολείο την ομάδα των εξωσχολικών: “Πήρα το αυτοκίνητο του πατριού μου, χωρίς αυτός να το γνωρίζει. Πήγα σε κατάστημα εμπορίας ελαστικών που βρίσκεται κοντά στον χώρο που έλαβε χώρα το περιστατικό. Εκεί με εντόπισε ένα φιλικό μου πρόσωπο μαζί με δύο άγνωστα άτομα και μου ζήτησαν να τους μεταφέρω στη περιοχή του Γαλατσίου. Δεν γνωρίζω κάτι για την συμπλοκή”.

Ο ξυλοδαρμός 17χρονου

Σύμφωνα, πάντως, με την δικογραφία που σχηματίστηκε, οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεση τους βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο έχει καταγραφεί ο 17χρονος να κατευθύνεται τρέχοντας προς το αυτοκίνητο, μετά το επεισόδιο, να το ξεκλειδώνει, να μπαίνει μέσα σε αυτό και μαζί του, να τρέχουν και να επιβιβάζονται ακόμα πέντε άτομα.

Η άγρια συμπλοκή έξω από το Λύκειο της Νέας Ιωνίας -όπως όλα δείχνουν- φαίνεται να είναι συνέχεια περιστατικού που σημειώθηκε την Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 20 Ιανουαρίου μέσα στην αίθουσα εκδηλώσεων του λυκείου είχε σημειωθεί ξυλοδαρμός 17χρονου, ο οποίος στην κατάθεση του φέρεται να έδωσε το μικρό όνομα ενός 20χρονου, αλλά και το αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησε, με αποτέλεσμα η αστυνομία να μπορέσει να τον ταυτοποιήσει.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News