Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024, 9:22
Κόσμος

ΝΑΤΟ: Με νέα ανάρτηση «μαζεύει» τα συγχαρητήρια στην Τουρκία για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Να «χρυσώσει το χάπι» στην Ελλάδα προσπαθεί η Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων του NATO (Allied Land Command – LANDCOM) μετά τα… συγχαρητήρια που έδωσε χθες (31.8.2022) στην Τουρκία για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η χθεσινή ανάρτηση της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων του NATO προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα για τα συγχαρητήρια στην Τουρκία και η σημερινή ανάρτηση ίσως έρχεται σαν απάντηση στο έντονο διάβημα που έκανε η Αθήνα προς το ΝΑΤΟ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Την Τρίτη, η LANDCOM συνεχάρη τον σύμμαχό μας, την Τουρκία, για την εθνική Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Είμαστε ευγνώμονες που η Τουρκία φιλοξενεί τη βάση μας στο έδαφός της. Επίσης, ευχαριστούμε και τα 30 μέλη της Συμμαχίας για την προσφορά τους. Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί!», είναι η νέα ανάρτηση της νατοϊκής διοίκησης.

«Στη συνέχεια ανάρτησης του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο NATO προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του NATO, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη».

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καταλήγει λέγοντας πως: «Παράλληλα, οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο NATO θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων».

Υπενθυμίζεται ότι χθες η LANCOM «κατέβασε» από το Twitter την σχετική ανάρτηση.

Δένδιας κατά NATO

Η νέα ανάρτηση έρχεται μετά τις σημερινές δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών για το καθήκον της Συμμαχίας να σέβεται όλα τα κράτη-μέλη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του στη Λιθουανία, Έντγκαρς Ρίντκεβικς σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών, άφησε αιχμές κατά της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ.

Τόνισε ότι «τα όργανα της Συμμαχίας, ξεκινώντας από τον Γ.Γ. πρέπει να σέβονται και να τιμούν το σύνολο των συμμάχων και τις αρχές της. Η ανάρτηση του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων αποτελεί δείγμα απόκλισης από τις αρχές αυτές».

Πηγή: onalert.gr


πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News