Πέμπτη 7 Δεκέμβριος 2023, 5:44
Ευ Ζην

Μύθος ή αλήθεια; Η διάρκεια της σεξουαλικής πράξης είναι 30 λεπτά

Μια συχνή απορία σεξουαλικής φύσεως είναι ποια διάρκεια θεωρείται «φυσιολογική». Το ερώτημα αυτό προέρχεται κυρίως από άνδρες, οι οποίοι ανησυχούν για τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Μάλιστα, πολλοί εξ αυτών έχουν στο μυαλό τους μη ρεαλιστικές προσδοκίες, που δημιουργούν ένα συνεχές άγχος κατά την επαφή με αποτέλεσμα να χαλάνε την στιγμή και συνεπώς ολόκληρη την σεξουαλική πράξη.

Η επικρατούσα θεωρία είναι πως για να θεωρηθεί επαρκής η διάρκεια πρέπει να προσεγγίζει, ή ακόμα και να προσπερνάει τα 30 λεπτά.

Υπάρχει όμως κάποια ιδανική διάρκεια στο σεξ; Τα 30 λεπτά είναι μύθος ή αλήθεια;

Τι πραγματικά ισχύει;

Αντλώντας στοιχεία από τις πιο πρόσφατες επιστημονικές έρευνες, διαπιστώνουμε ότι η σεξουαλική επαφή μπορεί να διαρκέσει από 33 δευτερόλεπτα έως και… 44 λεπτά.

Συγκεκριμένα, πολλές μελέτες έχουν καταγράψει τον χρόνο εκσπερμάτισης αντρών με ή χωρίς πρόβλημα. Τρεις από αυτές δημοσιεύτηκαν στο «Journal of Sexual Μedicine»: η πρώτη (2005) έγινε σε 4 ευρωπαϊκές χώρες και έδειξε πως ο μέσος χρόνος εκσπερμάτισης των αντρών είναι 5,4 λεπτά.

Η δεύτερη στις ΗΠΑ (2006) έδειξε σε δείγμα 1.500 αντρών πως ο μέσος χρόνος διάρκειας των αντρών με πρόωρη εκσπερμάτιση ήταν 1,8 λεπτά και των αντρών χωρίς πρόβλημα 7,3 λεπτά. Ωστόσο, υπήρχαν άνθρωποι που μπορούσαν να έχουν διάρκεια έως και 25 λεπτά, αλλά ισχυρίζονταν πως είχαν πρόωρη εκσπερμάτιση!

Στην τρίτη μελέτη (2007) που περιελάμβανε μόνο άντρες με πρόωρη εκσπερμάτιση, καταγράφηκε πως το 90% εκσπερμάτιζε σε λιγότερο από 1 λεπτό.

Γιατί είναι δύσκολο να μετρηθεί…

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η διάρκεια στο σεξ είναι πολύ δύσκολο να μετρηθεί με ακρίβεια, κυρίως για δύο λόγους: πρώτον, οι περισσότεροι άντρες έχουν την τάση να υπερεκτιμούν τις επιδόσεις τους ως προς τη διάρκεια, αφού θεωρείται «κοινωνικά αποδεκτό» το σεξ να διαρκεί αρκετή ώρα.

Από την άλλη, κανένα ζευγάρι δεν κάνει σεξ με το χρονόμετρο στο χέρι, άρα δεν γνωρίζει ακριβώς πόσο διαρκεί η επαφή.

Συμπερασματικά

Εν κατακλείδι καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι κατά μέσο όρο μια φυσιολογική σεξουαλική επαφή διαρκεί 5,4 λεπτά, αριθμός που απέχει ΠΑΡΑ πολύ από την επικρατούσα των 30 λεπτών.

Ινδία: Γεννήθηκε με 26 δάχτυλα και οι γονείς του πιστεύουν ότι είναι ενσάρκωση θεότητας

πηγή: www.in.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News