Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024, 16:04
Sports

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 4-2: Ανατροπή και χαμός για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Η Μπαρτσελόνα ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Τσάβι επικράτησε εντός έδρας της Ατλέτικο Μαδρίτης με 4-2 και την προσπέρασε στη βαθμολογία, βάζοντας “φωτιά” στη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Μπαρτσελόνα κι Ατλέτικο Μαδρίτης πρωταγωνίστησαν σ’ ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με έξι γκολ και μία αποβολή. Ο Τραορέ έκανε το ντεμπούτο του με τους Καταλανούς και μοίρασε μία ασίστ, με την ομάδα του Τσάβι να παίζει από το 69′ και έπειτα με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ντάνι Άλβες.

Με αυτή τη νίκη οι «μπλαουγκράνα» ανέβηκαν στην τέταρτη θέση (38β.), η οποία δίνει το εισιτήριο για το Champions League της νέας περιόδου, προσπερνώντας τους Μαδριλένους (36β.).

Ο αγώνας

Η Ατλέτικο Μαδρίτης άνοιξε το σκορ με τον Καράσκο στο 8′, παγώνοντας τους Καταλανούς. Ωστόσο, οι παίκτες του Τσάβι έβγαλαν αντίδραση στη συνέχεια και πάτησαν τους Μαδριλένους.

Στο 10ο λεπτό ο Ζόρντι Άλμπα με ένα καταπληκτικό βολέ έφερε το παιχνίδια στα ίσα (1-1) ύστερα από ασίστ του Ντάνι Άλβες, ενώ στο 21′ ο Αντάμα Τραορέ έκανε την σέντρα, με τον Γκάβι να παίρνει την κεφαλιά και να κάνει το 2-1.

Στο 43ο λεπτό ο Αραούχο έκανε το 3-1, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη για τη Μπαρτσελόνα, η οποία έφτασε στο 4-1 στο 49′ με τον Ντάνι Άλβες.

Ο Λουίς Σουάρες στο 58’ μείωσε σε 4-2, ξαναβάζοντας την Ατλέτικο στο παιχνίδι. Οι Μαδριλένοι πίεσαν ακόμα περισσότερο τους Καταλανούς, μετά την αποβολή του Ντάνι Άλβες στο 69′, ωστόσο δεν κατάφεραν να πετύχουν άλλο γκολ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Άλβες, Αραούχο, Πικέ, Άλμπα, Φρένκι Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Πέδρι (66′ Γκονσάλες), Γκάβι (71′ Ντεστ), Τόρες, Τραορέ (61′ Ομπαμεγιάνγκ).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Βρσάλικο (46′ Βας), Χιμένες, Σάβιτς, Ερμόσο (55′ Κούνια), Καράσκο, Κόκε (76′ Ερέρα), Ντε Πολ, Λεμάρ (55′ Ρεϊνίλντο), Φέλιξ (56′ Κορέα), Σουάρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News