Δευτέρα 17 Ιούνιος 2024, 3:48
Κόσμος

Μπάιντεν για Νετανιάχου: Προσπαθεί να βρει λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως δεν θεωρεί πως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προσπαθεί να παίξει πολιτικά παιχνίδια με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

«Προσπαθεί να βρει λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει», υποστήριξε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε στον Λευκό Οίκο όταν ο Τζο Μπάιντεν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν πιστεύει ότι ο Νετανιάχου «παίζει πολιτικά παιχνίδια με τον πόλεμο». «Δεν νομίζω», απάντησε.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με σφοδρές επικρίσεις από κυβερνητικούς εταίρους του, οι οποίοι απειλούν πως θα τον εγκαταλείψουν σε περίπτωση που αποδεχθεί το σχέδιο συμφωνίας που προωθεί η Ουάσινγκτον.

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος εταίρος του Νετανιάχου, το κόμμα των υπερορθόδοξων εβραίων (Shas) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στήριζε ενδεχόμενη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται την αναθεώρηση της πολεμικής στρατηγικής στη Λωρίδα της Γάζας.πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News