Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024, 14:39
Sports

Μουντιάλ 2022: Οι έξι προπονητές που έχασαν τη θέση τους

Οι απομακρύνσεις προπονητών από τον πάγκο των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου δεν έχουν τελειωμό στο Μουντιάλ 2022. Ο Λουίς Ενρίκε έγινε ο έκτος προπονητής που έχασε τη θέση του.

Στη διάρκεια του Μουντιάλ 2022, οι πρώτοι που αποχώρησαν ήταν ο Αργεντινός Χεράρδο «Τάτα» Μαρτίνες κι ο Ισπανός Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, προπονητές του Μεξικού και του Βελγίου, αντίστοιχα.

Αμφότεροι αποχώρησαν, καθώς οι ομάδες τους αποκλείστηκαν πρόωρα, αδυνατώντας να πετύχουν τους στόχους τους στο Κατάρ.

Από τον πάγκο της Γκάνα ανακοίνωσε την αποχώρησή του ο Ότο Άντο, αμέσως μετά τον αποκλεισμό στους ομίλους. Ο Πορτογάλος Κάρλος Κεϊρόζ παραιτήθηκε νωρίτερα από το Ιράν, όταν αυτό έμεινε εκτός συνέχειας, μένοντας στην 3η θέση του γκρουπ που συμμετείχε, πίσω από Αγγλία και ΗΠΑ.

Ακολούθησε ο Πορτογάλος -πρώην προπονητής του Ολυμπιακού- Πάουλο Μπέντο, που οδήγησε τη Νότια Κορέα στη φάση των «16», όπου, όμως, γνώρισε τη συντριβή με 4-1 από τη Βραζιλία. Ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον πάγκο της ασιατικής ομάδας μόλις τελείωσε ο αγώνας, δηλώνοντας περήφανος για την απόδοση των παικτών του.

Ο τελευταίος ήταν ο Λουίς Ενρίκε, ο οποίος είπε «αντίο» μετά από τον οδυνηρό αποκλεισμό της Ισπανίας στη φάση των «16», στα πέναλτι από το Μαρόκο. Η ομοσπονδία λίγο μετά ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του, Λουίς ντε λα Φουέντε, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων της Ισπανίας.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News