Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024, 4:06
Sports

Μουντιάλ 2022: Ο προπονητής της Κροατίας δεν ήθελε τη Βραζιλία στα προημιτελικά

Η Κροατία αντιμετωπίζει τη Βραζιλία (9/12, 17:00) στον πρώτο προημιτελικό του Μουντιάλ 2022, με τον Ζλάτκο Ντάλιτς να χαρακτηρίζει την αναμέτρηση με τη «σελεσάο» το ίδιο απαιτητική με τον χαμένο τελικό του 2018, απέναντι στη Γαλλία.

«Ενας μεγάλος αντίπαλος και μία μεγάλη πρόκληση για εμάς. Εχουμε δώσει 11 παιχνίδα σε αυτά τα δύο Παγκόσμια Κύπελλα και χάσαμε ένα (σ.σ. τον τελικό του 2018). Εύχομαι αυτό το παιχνίδι να ερχόταν λίγο αργότερα στο τουρνουά, αλλά έτσι είναι η ζωή…», φιλοσόφησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των “χρβάτσκα”, που δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι «η Κροατία είναι μία μικρή χώρα και απολαμβάνει επιτυχίες σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα. Καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτή τη φάση, αλλά είμαστε φιλόδοξοι και δεν θέλουμε να μείνουμε εδώ».

Ο Ντάλιτς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι η Κροατία παρουσιάζει μία αρκετά αλλαγμένη ομάδα στο Μουντιάλ του Κατάρ, με μόλις το 1/3 των ποδοσφαιριστών από την προηγούμενη διοργάνωση να δίνει το «παρών» στη φετινή.

«Υπάρχουν 18 νέοι παίκτες που δεν βρίσκονταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο (σ.σ. του 2018). Χρειαζόμαστε χρόνο να αναπτυχθούμε και να ωριμάσουμε. Είναι τρομερή επιτυχία το ότι βρισκόμαστε μεταξύ των οκτώ καλύτερων ομάδων. Αύριο είναι μία καλή ευκαιρία να αποδείξουν τι αξίζουν σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω και, αν το καταφέρουμε, θα είναι εντυπωσιακό. Θα ήταν καλύτερα αν (σ.σ. το ματς με τη Βραζιλία) ήταν ο τελικός», τόνισε ακόμη ο Κροάτης ομοσπονδιακός.

Ο ηγέτης της ομάδας, Λούκα Μόντριτς, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η “χρβάτσκα” δεν έχει νικήσει ποτέ τη Βραζιλία, απέναντι στην οποία μετράει μία ισοπαλία και τρεις ήττες.

«Εχουμε αντιμετωπίσει τη Βραζιλία σε αρκετές περιπτώσεις και δεν την έχουμε νικήσει ποτέ. Ελπίζω ότι μπορούμε να αλλάξουμε την παράδοση. Το σημαντικότερο ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι μπροστά μας. Είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί, είναι πάντα φαβορί, αλλά με αυτά που έχουν δείξει εδώ, αξίζουν να είναι ένα από τα φαβορί. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο παιχνίδι μας και τότε θα έχουμε ελπίδες. Δεν πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι που φτάσαμε ως τους προημιτελικούς» επισήμανε ο άσος της Ρεάλ.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News