Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024, 20:11
Auto-Moto

MotoGP – Sepang Test: Προβάδισμα για την Aprilia

Η πρώτη μέρα των επίσημων δοκιμών για ομάδες και αναβάτες εν όψει της νέας σεζόν στο MotoGP ολοκληρώθηκε σήμερα στη Sepang της Μαλαισίας με τις μοτοσικλέτες της Aprilia να κάνουν το 1-2.

Το εναρκτήριο λάκτισμα για τους αναβάτες του MotoGP δόθηκε σήμερα στην πάντοτε «θερμή» από πλευράς θερμοκρασιών Sepang της Μαλαισίας στην οποία οι μοτοσικλέτες του 2022 έδωσαν δυναμικό «παρών» εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν που εκκινεί στις αρχές Μαρτίου.

Σε ένα περιβάλλον στο οποίο είναι δύσκολο να εξαχθούν σαφή συμπεράσματα για τις ισορροπίες που αναμένεται να διαμορφωθούν στο φετινό grid όσον αφορά τη δυναμική κάθε ομάδας, η Aprilia επέδειξε με το καλημέρα την ταχύτητά της με τους Aleix Espargaro και Maverick Vinales να καταλαμβάνουν εμφατικά τις δύο πρώτες θέσεις.

Maverick Vinales - MotoGP

Στο τελευταίο 15λεπτο της ημέρας ο Alex Rins κατάφερε να «κλέψει» την τρίτη θέση, μόλις 0,1 δλ. μακριά από την κορυφή. Εντυπωσιακοί ήταν και οι χρόνοι του Enea Bastianini, παρά το γεγονός ότι ο ταλαντούχος αναβάτης της Gresini Racing θα συμμετάσχει φέτος με την «παλιά» Ducati GP21 και όχι με τη νεότερη εκδοχή (βλ. GP22) της ιταλικής μοτοσικλέτας.

Enea Bastianini - MotoGP

Πίσω του βρέθηκε ο Johann Zarco (Pramac Racing), ενώ έκτος ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα δοκιμών στη Μαλαισία ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Fabio Quartararo, ο οποίος παραδέχτηκε ότι υστερεί ακόμα σε ταχύτητα κατά τη διάρκεια των ανοιχτών στροφών.

Fabio Quartararo - MotoGP

Από τη μεριά του, ο Joan Mir, από την έβδομη θέση, επιβεβαίωσε την πρόοδο που έχει συντελεστεί τους τελευταίους μήνες στο στρατόπεδο της Suzuki με τη νέα GSX-RR. Όγδοος κατετάγη ο Marc Marquez, στη μεγάλη επιστροφή του οκτώ φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στις πίστες του MotoGP, στη σέλα της εντελώς νέας Honda RC213V, η οποία αναζητά περισσότερη πρόσφυση στον πίσω τροχό αλλά και περισσότερη δύναμη από τον V4 κινητήρα της.

Marc Marquez - MotoGP

Πίσω από τον Ισπανό βρέθηκε ο συμπατριώτης και ομόσταυλός του, Pol Espargaro, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσε ο Marco Bezzecchi, που φέτος θα τρέξει με τα χρώματα της νεοσύστατης Mooney VR46 Racing Team.

Marco Bezzecchi - MotoGP


πηγή: 4troxoi.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News