Σάββατο 20 Απρίλιος 2024, 6:16
Μουσική

Μάθημα για την Taylor Swift στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Το μάθημα για την Taylor Swift έχει ήδη μεγάλη λίστα αναμονής.

Ένα νέο μάθημα για την Taylor Swift διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Το μάθημα ξεκίνησε στο Ινστιτούτο Clive Davis, το οποίο αποτελεί μέρος της Σχολής Τεχνών Tisch του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, στις 26 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 9 Μαρτίου.

Το μάθημα, το οποίο διδάσκεται από την Brittany Spanos του Rolling Stone, πραγματεύεται την εξέλιξη της Taylor Swift ως επιχειρηματία στον τομέα της μουσικής, την κληρονομιά των τραγουδοποιών της pop και της country και την πολιτική της φυλής στη σύγχρονη δημοφιλή μουσική.

Επίσης οι φοιτητές θα κατανοήσουν πώς εκμεταλλεύονται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η μουσική βιομηχανία τα λόγια των νέων και ειδικά των νέων κοριτσιών.

«Αυτό το μάθημα επιχειρεί να αποδομήσει τόσο την έλξη όσο και τις αποστροφές για την Taylor Swift μέσα από στενές αναγνώσεις της μουσικής της και του δημόσιου λόγου της, όπως αυτός σχετίζεται με τη δική της ανάπτυξη ως καλλιτέχνιδα και διάσημη προσωπικότητα», εξηγεί η περιγραφή του μαθήματος.

«Μέσα από αναγνώσεις, διαλέξεις και πολλά άλλα, το μάθημα εμβαθύνει σε αναλύσεις της κουλτούρας και της πολιτικής της εφηβικής ηλικίας των κοριτσιών στην pop μουσική, των θαυμαστών, των σπουδών των μέσων ενημέρωσης, του τι σημαίνει να είσαι λευκός και της εξουσίας, όπως αυτές σχετίζονται με την εικόνα της και τις εικόνες εκείνων που προηγήθηκαν και τη διαδέχτηκαν», σημειώνεται.

Taylor Swift- City of Lover - Paris concert

«Θα εξετάσουμε επίσης θέματα όπως τα πνευματικά δικαιώματα και η ιδιοκτησία, ο αμερικανικός εθνικισμός και ο συνεχιζόμενος αντίκτυπος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη βιομηχανία της pop μουσικής», αναφέρεται.

Απώτερος σκοπός του μαθήματος είναι να αναπτύξουν οι φοιτητές μεγαλύτερη πολυπλοκότητα στην καλλιτεχνική εκτίμηση, στην κριτική σκέψη, στην έρευνα και στις δεξιότητες γραφής.

Το μάθημα για την Taylor Swift έχει ήδη μεγάλη λίστα αναμονής φοιτητών. Η αστέρας της pop έχει προσκληθεί να μιλήσει στους φοιτητές, ωστόσο δεν είναι γνωστή η απάντησή της.

«Ήταν όνειρό μου να διδάξω ένα μάθημα στο Ινστιτούτο Clive Davis από τότε που φοίτησα στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης», ανέφερε η Spanos σε δήλωσή της.

«Παρακολούθησα αρκετά από τα μαθήματα του προγράμματος “Topics in Recorded Music” όταν ήμουν προπτυχιακή φοιτήτρια και ήταν θεμελιώδη για τη δουλειά μου ως μουσικός δημοσιογράφος», συνέχισε.

«Ασχολούμαι με το ρεπορτάζ της Taylor Swift από τότε που ξεκίνησα τη δημοσιογραφική καριέρα μου πριν από μια δεκαετία και είμαι μεγάλη θαυμάστριά της για ακόμα περισσότερο καιρό. Είναι μεγάλη τιμή που θα μπορέσω να μοιραστώ την ειδικότητά μου ως Swiftie με μια οξυδερκή ομάδα φοιτητών», τόνισε.

«Ελπίζω να τους βοηθήσω να επανεξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα ασχοληθούν με ένα από τα μεγαλύτερα και μερικές φορές διχαστικότερα αστέρια του κόσμου, με τον ίδιο τρόπο που έκαναν για εμένα καθηγητές του Ινστιτούτου Clive Davis όπως ο Jason King, η Vivien Goldman και ο Joe Levy όταν παρακολούθησα τα μαθήματά τους», κατέληξε.

πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News