Τρίτη 25 Ιούνιος 2024, 7:53
Πολιτική

Μαρινάκης για πόθεν έσχες Κασσελάκη: «Διάγει πολυτελή βίο και δεν βγαίνουν τα νούμερα» – «Ούτε 4 ακίνητα δεν έχει ο Μητσοτάκης»


Στον απόηχο της δημοσιοποίησης του πόθεν έσχες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πραγματοποίησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο Παύλος Μαρινάκης δέχθηκε πολλές ερωτήσεις και για το θέμα του πόθεν έσχες το οποίο έχει αποτελέσει πεδίο σφοδρής σύγκρουσης ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. 

Ερωτηθείς γιατί θεωρείται από την κυβέρνηση λειψό το πόθεν έσχες είπε: «Αυτό το οποίο έδειξε σε ομιλία του και έστειλε σε δημοσιογράφους και Μαξίμου δεν είναι πόθεν έσχες. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί δικαιολογητικά και τεκμηρίωση και δεν έχει σχέση με το μονοσέλιδο excel το οποίο ο ίδιος επέλεξε ως τακτική και έκανε ο ίδιος θέμα συζήτησης την τελευταία εβδομάδα των εκλογών. Όταν αναφέρεσαι σε δάνεια ή έσοδα πρέπει να εξηγείς από που προκύπτουν και πόση είναι η συμμετοχή στις εταιρείες σε σχέση με τα κέρδη. Όταν αναφέρεσαι σε διάφορα στοιχεία που έχουν προέκταση δανεισμού πρέπει να είσαι αναλυτικός. Δεν ήταν πόθεν έσχες αλλά ένα μονοσέλιδο excel σε ένα προεκλογικό σόου».

Και συνέχισε: «Προκύπτει παραβίαση της νομοθεσίας. Έπρεπε να είχε αποχωρήσει από οποιαδήποτε αλλοδαπή εταιρεία και θα απασχολήσει τη δικαιοσύνη. Χωρίς να είμαστε λογιστές βλέπουμε ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα. Ο ίδιος έχει πει ότι δεν χρειάζεται να ξαναδουλέψει και μπορεί να το δει κανείς από τον βίο που διάγει (μετακινήσεις με ελικόπτερα) χωρίς να τον ποινικοποιεί. Αν συνυπολογίσει αυτά που ο ίδιος έχει πει ότι έχει και τις δανειακές υποχρεώσεις θα δει ότι δεν βγαίνει. Αυτοί που θα τα αξιολογήσουν είναι η αρμόδια επιτροπή πόθεν έσχες. Δεν υπάρχει δράκος στο συγκεκριμένο παραμύθι όσον αφορά στον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει πόθεν έσχες 20 χρόνια τώρα και ελέγχεται εξονυχιστικά. Και επί των ημερών πολλών διαφορετικών κυβερνήσεων, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει βρεθεί το παραμικρό. Ανασύρουν θεωρίες συνομωσίας και φέρνουν υποθέσεις προ πενταετίας κ.λπ. Τους καλώ να μας υποδείξουν ποια είναι τα 39, 40 ή 42 ακίνητα του πρωθυπουργού. Ούτε 4 δεν έχει. Η τακτική του να μετατρέπουν αγροτεμάχια σε ακίνητα και επειδή ο κόσμος θέλει στοιχεία. Αν υπάρχουν ακίνητα τα οποία αγνοούμε να μας τα πει γιατί δεν τα ξέρει ούτε ο πρωθυπουργός».

Για την εκλογική καμπάνια της ΝΔ και τον Γκρίνμπεργκ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για την εκλογική καμπάνια της ΝΔ είπε ότι «Όλα είναι πλήρως δηλωμένα με διαφανείς διαδικασίες. Εμείς δεν έχουμε γεμίσει με αφίσες όλη την Ελλάδα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι φταίμε. Η ΝΔ το 2024 παράλληλα με την πληρωμή των υποχρεώσεών της και τις δημόσιες αναρτήσεις των εσόδων κάνει μια διαδικτυακή καμπάνια. Αυτή η τακτική είναι επιλογή του κάθε κόμματος. Εμείς δεν τους κατηγορήσαμε γιατί προτιμούν την Α ή την Β επικοινωνιακή στρατηγική. Εμείς επιλέγουμε να την κατανείμουμε σε διαδικτυακή καμπάνια και δεν θα πάρουμε την άδεια του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ δίνει στη δημοσιότητα κάθε χρόνο τον ισολογισμό της».

Όσο για την σχέση με τον επικοινωνιολόγο Γκρίνμπεργκ τόνισε ότι: «Ο κ. Γκρίνμπεργκ πληρώνεται με σύμβαση που είναι κατατεθειμένη με συγκεκριμένη αμοιβή και χρονικό ορίζοντα. Τι θα έκανε ακριβώς θα δούλευε δωρεάν; Δεν μπορώ να καταλάβω το αντεπιχείρημα είναι ποιον επιλέγει ένα κόμμα; Εγώ απελπισία το ονομάζω», είπε και κατηγόρησε τον κ. Κασσελάκη ότι συκοφαντεί έναν επικοινωνιολόγο διεθνούς κύρους.

Πρόσθεσε επίσης ότι: «Όλα τα δάνεια της ΝΔ είναι κατά το νόμο ρυθμισμένα. Η αντιπολίτευση κρούει ανοικτές θύρες. Ως προς τον κ. Γκρίνμπεργκ επικοινώνησα με τη ΝΔ και κατά την συγκεκριμένη προεκλογική περίοδο αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ενεργής σύμβαση με τιμολόγια κατατεθειμένα. Θα τα διαπιστώσουν όλοι και θα δουν ότι κυνηγούν φαντάσματα».

Ερωτηθείς  αν ο κ. Κασσελάκης έχει αλλάξει προφίλ ως επικεφαλής μιας αριστερής πολιτικής παράταξης είπε: «Εμείς δεν ποινικοποιούμε ούτε την επιχειρηματική δραστηριότητα. Θέλουμε να μπαίνουν στην πολιτική άνθρωποι με ένσημα. Ήταν λίγο αλαζονικό αυτό που έκανε να λέει ότι μόνο ο ίδιος έχει δουλέψει. Το τι είναι και τι όχι αριστερό νομίζω ότι έχει κουράσει τον κόσμο. Αν είναι αυτό που ζήσαμε. Το 2015 -19 η εξαπάτηση, οι  ουρές στα ΑΤΜ το μνημόνιο που θα καταργούσαν και υπέγραψαν ο νόμος Κατρούγκαλου και τον ΠΚ στα μέτρα βαρυποινιτών. Αν κοινωνική πολιτική είναι να μειώνεις τις ποινές σε βαρύτατα αδικήματα και να μην κανείς τίποτα για ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών ή να μην σκέφτεσαι το panic button. Νομίζω είναι υποκρισία. Να φύγουμε από τις ταμπέλες να πάμε στην ουσία. Το τι είναι ή όχι αριστερό να το απαντήσουν οι ίδιοι που έχουν τις γνώσεις της ιστορίας. Δεν απασχολεί κανέναν στην κυβέρνηση και τη ΝΔ. Θα απαντάμε όταν μας κατηγορούν και έχουμε μια κρίσιμη εκλογική διαδικασία που είναι και το τελευταίο σταυροδρόμι σταθερότητας στη χώρα. Η κυβέρνηση δείχνει το δρόμο για την πλήρη επιστροφή της χώρας σε όλα τα επίπεδα και η αντιπολίτευση τη ρητορική που ήταν η αιτία να χρεοκοπήσουμε».

Δείτε όλη την ενημέρωση πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News