Τρίτη 18 Ιούνιος 2024, 21:09
Κόσμος

Λωρίδα της Γάζας: Η Χαμάς απορρίπτει το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός με απελευθέρωση ομήρων


Η Χαμάς απορρίπτει το προτεινόμενο σχέδιο για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, λέει Ισραηλινός αξιωματούχος.

Όπως δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος μελέτησε την απάντηση που διαβίβασε η Χαμάς στους μεσολαβητές, η παλαιστινιακή οργάνωση απέρριψε το προτεινόμενο σχέδιο για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο είχε παρουσιάσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Το Ισραήλ έλαβε απόψε από τους μεσολαβητές την απάντηση της Χαμάς. Στην απάντηση, η Χαμάς απορρίπτει την πρόταση για απελευθέρωση των ομήρων, την οποία παρουσίασε ο πρόεδρος Μπάιντεν», δήλωσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος υπό τον όρο να διατηρήσει την ανωνυμία του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η Χαμάς και ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ «έχουν αλλάξει όλες τις βασικές και πιο σημαντικές παραμέτρους», υποστήριξε ο ίδιος αξιωματούχος.

Οι ΗΠΑ αξιολογούν την απάντηση της Χαμάς

Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε ότι εξετάζει την απάντηση της Χαμάς στο προτεινόμενο σχέδιο για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο είχε παρουσιάσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στις 31 Μαΐου.

«Έχουμε λάβει την απάντηση που διαβίβασε η Χαμάς στο Κατάρ και στην Αίγυπτο και τη μελετάμε», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κέρμπι, αρνούμενος να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της απάντησης από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση. «Δεν πρόκειται να παραθέσω το πλαίσιο ή λεπτομέρειες της απάντησης που μόλις λάβαμε και την οποία το επιτελείο μας αξιολογεί, όπως επίσης οι φίλοι μας στο Κατάρ και στην Αίγυπτο», δήλωσε.

Σε κοινό ανακοινωθέν που έδωσαν νωρίτερα στη δημοσιότητα, η Χαμάς και ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ υπογράμμιζαν πως δίνουν «προτεραιότητα στα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού» και εξέφραζαν «ετοιμότητα» για την επίτευξη συμφωνίας με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News