Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024, 1:10
Συναυλίες

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Μία συναυλία μνήμης στο Θέατρο Άλσος

Φίλοι και συνεργάτες θα ερμηνεύσουν τα αξέχαστα τραγούδια που μας χάρισε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε μία συναυλία για τη συμπλήρωση πέντε ετών από τον θάνατό του.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική μουσική σκηνή.

Θεμελίωσε το ελληνικό ροκ με τους Τερμίτες, υπήρξε από τους κυριότερους εκπροσώπους της γενιάς των τραγουδοποιών της δεκαετίας του ’90, αγαπήθηκε από το κοινό όσο λίγοι καλλιτέχνες και τα τραγούδια του δεν σταμάτησαν ποτέ να ακούγονται και να παίζονται.

Τραγούδια του «Διδυμότειχο Μπλουζ», «Πόσο Σε Θέλω», «Και Τι Ζητάω», «Εκεί Στο Νότο», «Ένας Τούρκος στο Παρίσι», «Tερατάκια Τσέπης», «Έλα Ψυχούλα Μου», «Μικρός Τιτανικός» και πολλά ακόμα, θεωρούνται πλέον κλασικά στο είδος τους.

Οι φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του θα βρεθούν για μία μοναδική συναυλία τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Άλσος.

Μία συναυλία για να θυμηθούμε και να τιμήσουμε τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον ερμηνευτή των επιτυχιών, της ευαισθησίας και της ανθρωπιάς, που άνοιξε μουσικούς δρόμους και διαμόρφωσε το δικό του μουσικό ύφος, σφραγίζοντας μελωδικά και υπέροχα τα ακούσματά μας.

Τραγουδούν με αλφαβητική σειρά οι Γιάννης Ζουγανέλης, Χρήστος Θηβαίος, Δήμητρα Παπίου, Κίτρινα Ποδήλατα, Αντώνης Ρέμος, Διονύσης Τσακνής και Steve Tesser.

Φίλοι και συνεργάτες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα θα ενώσουν τις φωνές και θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια του με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας μία ξεχωριστή μουσική βραδιά που θα τιμήσει την κληρονομιά του αγαπημένου καλλιτέχνη.

Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται καμιά αφορμή για μία συναυλία γιορτή για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Η αφορμή παρ’ όλα αυτά είναι η συμπλήρωση πέντε ετών από τον θάνατό του, στις 9 Σεπτεμβρίου 2019, αλλά και η επιθυμία συναδέλφων – φίλων του να βρεθούν επί σκηνής και να τραγουδήσουν το σπουδαίο ρεπερτόριο του.

Μία συναυλία μνήμης, ένα ταξίδι στον χρόνο, μία αναδρομή στην πλούσια μουσική διαδρομή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Μία ευκαιρία να ξαναζήσουμε τις στιγμές που μας χάρισε με τα τραγούδια του και να νιώσουμε ξανά τη συγκίνηση που μας προσέφερε η μουσική του.

Πληροφορίες

Συναυλία – Αφιέρωμα
στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

«Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ…»

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 20:30

Θέατρο Άλσος
Ευελπίδων 4, Κυψέλη

Διάθεση εισιτηρίων

• Online: more.com
• Τηλεφωνικά στο 211 77 00 000
• Φυσικά σημεία: Καταστήματα Νova, Public, Viva Spot Τεχνόπολης



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News