Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024, 14:09
Lifestyle

Λάνα Ντελ Ρέι: Η τραγουδίστρια γίνεται «μάθημα» στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

 

«Κόπηκα στην Λάνα Ντελ Ρέι» θα λένε από εδώ και στο εξής πολλοί φοιτητές στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, αφού η ιδιαίτερη τραγουδίστρια γίνεται… μάθημα.

Το Ινστιτούτο Κλάιβ Ντέιβις του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ενέταξε στο πρόγραμμά του μάθημα για τη Λάνα Ντελ Ρέι αυτό το φθινόπωρο. Το μάθημα «Θέματα στην ηχογραφημένη μουσική: Λάνα Ντελ Ρέι» διδάσκεται από τη δημοσιογράφο και συγγραφέα, Κάθι Αϊντόλι.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου θα εξετάζει τη συνεισφορά της τραγουδίστριας – τραγουδοποιού στην ποπ σκηνή του 21ου αιώνα, τη σχέση της με τον φεμινισμό, τις μουσικές της επιρροές και τους καλλιτέχνες που έχει επηρεάσει.

Θα μελετάται επίσης η σύνδεση της Λάνα Ντελ Ρέι με τα κινήματα κοινωνικής δικαιοσύνης, #BlackLlivesMatter, #MeToo και #TimesUp.

«Με οκτώ άλμπουμ που έχουν αναγνωριστεί από τους κριτικούς, η έξι φορές υποψήφια για Grammy καλλιτέχνης καθιέρωσε μια θλιβερή, μελαγχολική και μπαρόκ εκδοχή της dream pop που με τη σειρά της βοήθησε να αλλάξει και να ανακαλυφθούν εκ νέου ο ήχος (και η διάθεση) της δημοφιλούς μουσικής μετά τη δεκαετία του 2010» αναφέρεται στην περιγραφή του μαθήματος και σίγουρα οι φοιτητές θα ενθουσιαστούν!

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News