Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024, 19:53
Ξένη Μουσική

Lana Del Rey: Το country άλμπουμ της «Lasso» δεν θα είναι «μεγάλη απόκλιση» από τον ήχο της

Η Lana Del Rey θα διατηρήσει τη χαρακτηριστική ταυτότητά της στο νέο country άλμπουμ της.

Η Lana Del Rey έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στους θαυμαστές της τους τελευταίους μήνες με την ανακοίνωσή τους ότι το επόμενο άλμπουμ της, με τίτλο «Lasso», θα έχει country χαρακτήρα.

Ωστόσο, σε μία νέα συνέντευξή της στη Vogue, με αφορμή την εμφάνισς της ως headliner στο φεστιβάλ Rock en Seine στο Παρίσι, η Lana Del Rey καθησύχασε το κοινό της, διαβεβαιώνοντας ότι το χαρακτηριστικό ηχόχρωμά της θα παραμείνει αναλλοίωτο στο επερχόμενο άλμπουμ της «Lasso».

Η Lana Del Rey εξήγησε ότι όλα τα άλμπουμ της έχουν ρίζες στην Americana μουσική και σημείωσε ότι δεν αναμένεται μία δραστική αλλαγή στον ήχο της.

«Όλοι οι δίσκοι μου έχουν τις ρίζες τους στην Americana, εκτός ίσως από το “Honeymoon” που έχει μία jazz πινελιά, οπότε δεν πιστεύω ότι θα πρόκειται για μία μεγάλη απόκλιση από το σύνηθες ύφος μου», είπε.

Η Lana Del Rey υποσχέθηκε ότι, αν και οι στίχοι θα είναι λίγο πιο ανάλαφροι και καυστικοί, το άλμπουμ θα διατηρεί την κλασική country, την Americana και τη Southern Gothic κατεύθυνση που ήδη χαρακτηρίζει πολλές από τις προηγούμενες δουλειές της.

Αν και η ημερομηνία κυκλοφορίας του «Lasso» δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, το άλμπουμ θα διαδεχθεί το περσινό «Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd?», το οποίο της χάρισε πέντε υποψηφιότητες για Grammy – συμπεριλαμβανομένης μιας υποψηφιότητας για το Άλμπουμ της Χρονιάς.

Η Lana Del Rey ανακοίνωσε τον τίτλο και το ύφος του άλμπουμ της «Lasso» τον Ιανουάριο κατά τη διάρκεια των Billboard x NMPA Songwriter Awards, όπου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πάμε country. Συμβαίνει».

Μετά το «Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd?», η Lana Del Rey δεν έχει μείνει αδρανής και έχει κυκλοφορήσει μία σειρά από singles που αναδεικνύουν την ποικιλομορφία του ταλέντου της.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το «Say Yes To Heaven», όπως και το «Lost At Sea», και το «Hollywood Bowl», σε συνεργασία με τον πατέρα της, Rob Grant.

Επίσης, συμμετείχε στο «Suburban House» της Holly Macve και διασκεύασε το κλασικό τραγούδι «Take Me Home, Country Roads» του John Denver.

Πιο πρόσφατα, η Lana Del Rey συνεργάστηκε με τον Quavo στο τραγούδι «Tough» και αποκάλυψε στη συνέντευξή της στη Vogue ότι θα ακολουθήσουν ακόμα δύο singles μέχρι το τέλος του έτους.

«Έχουμε δύο ακόμα τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου!», ανέφερε, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη αναμονή για τους πιστούς ακροατές της.

Η μουσική πορεία της Lana Del Rey χαρακτηρίζεται από συνεχή εξέλιξη και πειραματισμό, ενώ παράλληλα καταφέρνει να διατηρεί τη χαρακτηριστική ταυτότητά της.

Από το ντεμπούτο της με το «Born To Die» το 2012, έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό ύφος που συνδυάζει στοιχεία από διάφορα μουσικά είδη:

Η στροφή προς μία πιο country κατεύθυνση με το «Lasso» δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά μάλλον μία φυσική εξέλιξη της μουσικής της.

Η επιρροή της Lana Del Rey στη σύγχρονη μουσική σκηνή είναι αδιαμφισβήτητη. Η μελαγχολική αισθητική της και οι κινηματογραφικοί στίχοι της έχουν εμπνεύσει πολλούς νέους καλλιτέχνες και έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση του σύγχρονου pop ήχου.

Με το «Lasso», φαίνεται να επεκτείνει αυτή την επιρροή στον χώρο της country μουσικής, προσφέροντας έναν αέρα ανανέωσης σε ένα παραδοσιακό αμερικανικό είδος.

Το κοινό ανυπομονεί να ακούσει πώς η Lana Del Rey θα συνδυάσει την παραδοσιακή country με τον ατμοσφαιρικό ήχο της και οι προσδοκίες είναι ήδη υψηλές.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News