Τρίτη 25 Ιούνιος 2024, 9:11
Ελλάδα

Λαμία: Νέα δεδομένα για την υπόθεση δηλητηρίασης μαθητών – βρέθηκαν ληγμένα όσπρια και ζυμαρικά


Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο εργοστάσιο της Λαμίας, το οποίο καταστράφηκε ολοκληρωτικά και φέρεται να σχετίζεται με την υπόθεση μαζικής δηλητηρίασης παιδιών από σχολικά γεύματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», σε τμήματα του εργοστασίου που δεν είχαν καταστραφεί εντοπίστηκαν πρώτες ύλες  (ζυμαρικά και όσπρια) που είχαν λήξει εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο. Έτσι, οι νέες πληροφορίες έρχονται να δώσουν νέα διάσταση στην υπόθεση.

Μένει να φανεί, αν τα όσπρικα και τα ζυμαρικά που βρέθηκαν σχετίζονται με τη δηλητηρίαση των μαθητών

Τα υλικά αυτά παρέμεναν στην επιχείρηση και πλέον αναμένεται να διερευνηθεί αν μέρος τους, είχε χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή σχολικών γευμάτων. «Κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησαν στελέχη της Πυροσβεστικής στον χώρο του εργοστασίου εντόπισαν και κατάσχεσαν ως πειστήρια, πρώτες ύλες για την παρασκευή γευμάτων οι οποίες –σε ορισμένες περιπτώσεις– είχαν λήξει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Η αντίδραση της εταιρίας

Η εταιρεία για την ώρα δεν έχει σχολιάσει το ρεπορτάζ της «Καθημερινής». Από τη πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι δέχεται πόλεμο από ανταγωνιστές και κάνει λόγο για ψεύδη και συκοφαντίες μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η εταιρία ανέφερε ότι «τις τελευταίες ημέρες ο όμιλος εταιρειών «Γιαννίτσης Logistics Α.Ε» έχει βρεθεί στο επίκεντρο εκτεταμένης αρνητικής δημοσιότητας, που έχει προκαλέσει πλήθος ψευδών και αβάσιμων ισχυρισμών, οι οποίοι διασύρουν τη φήμη του Ομίλου μας και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια ούτε συνάδουν με τα υψηλά ηθικά επιχειρηματικά πρότυπα της έως τώρα πορείας μας».

Δύο άτομα στο κάδρο των ερευνών

Τους πυροσβέστες προβλημάτισε από την πρώτη στιγμή η γρήγορα εξάπλωση της φωτιάς, η μυρωδιά βενζίνης όταν έφτασαν στο σημείο για την κατάσβεση, αλλά και το γεγονός πως δεν βρέθηκε το τρίτο καταγραφικό, που δεν φαίνεται να είχε καταστραφεί από τις φλόγες.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται δύο πρόσωπα, που φέρονται όχι μόνο να ήταν στο εργοστάσιο την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, αλλά με τις κινήσεις και τις πράξεις τους, να έπαιξαν ρόλο στην ταχύτατη εξάπλωσή της.

Η φωτιά ξεκίνησε από φορτηγό που ήταν κολλημένο στο κτίριο, σύμφωνα με την πυροσβεστική

«Οι ανακριτικοί υπάλληλοι πήραν δείγματα από το εσωτερικό του εργοστασίου, τα οποία έστειλαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. σε αναζήτηση τυχόν εύφλεκτου υλικού. Δεν έχουν ωστόσο προκύψει αποτελέσματα», έγραφε ανέφερε το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική έρευνα της Πυροσβεστικής έδειξε πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από την μπροστινή πλευρά ενός φορτηγού, που ήταν παρκαρισμένο στο κτίριο του εργοστασίου που έπιασε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς. Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής έχουν προβληματιστεί καθώς το φορτηγό φαίνεται να ήταν σχεδόν κολλητά στο κτίριο, σαν κάποιος όπως λένε, να ήθελε να το συνδέσει με την πυρκαγιά.

Όπως, μάλιστα, είχε  αποκαλύψει το MEGA και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, δύο μέρες πριν από τον εμπρησμό που διαπίστωσε η Πυροσβεστική, η εταιρεία είχε ζητήσει από την ασφαλιστική να αυξηθεί το ποσό της αποζημίωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς.πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News