Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024, 3:05
Lifestyle

Lady Gaga: Σε 21 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο άνδρας που πυροβόλησε τον φροντιστή των σκύλων της

Ο James Howard Jackson πυροβόλησε και τραυμάτισε τον φροντιστή σκύλων της Lady Gaga και έκλεψε τα γαλλικά μπουλντόγκ της τραγουδίστριας.

Ο 19χρονος άνδρας που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον φροντιστή σκύλων της Lady Gaga και έκλεψε τα γαλλικά μπουλντόγκ της τραγουδίστριας πέρυσι, έκανε συμφωνία με τις εισαγγελικές αρχές και καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε 21 χρόνια φυλάκιση.

Η ανάμειξη της Lady Gaga ήταν απλώς μία σύμπτωση, δήλωσαν οι αρχές. Το κίνητρο ήταν η αξία των γαλλικών μπουλντόγκ, που μπορεί να φτάσει τις χιλιάδες δολάρια και οι αστυνομικοί δεν πιστεύουν ότι οι κλέφτες γνώριζαν ότι τα σκυλιά ανήκαν στην αστέρα της pop.

Ο James Howard Jackson, ένας από τους τρεις άνδρες – συμπεριλαμβανομένων δύο συνεργών – που συμμετείχαν στη βίαιη ληστεία και την απαγωγή των σκύλων, δεν αμφισβήτησε την κατηγορία περί απόπειρας δολοφονίας, σύμφωνα με την Εισαγγελία της κομητείας του Λος Άντζελες.

Ο Jackson και οι δύο συνεργοί του τριγύριζαν στο Χόλιγουντ, την πόλη του Δυτικού Χόλιγουντ και την κοιλάδα του Σαν Φερνάντο στις 24 Φεβρουαρίου 2021 «ψάχνοντας για γαλλικά μπουλντόγκ», όπως δήλωσαν προηγουμένως οι εισαγγελείς και εντόπισαν τον φροντιστή των σκύλων της Lady Gaga, Ryan Fischer, με τα τρία κατοικίδια της pop star.

Ο Jackson πυροβόλησε τον Fischer κατά τη διάρκεια της ληστείας κοντά στη διάσημη Sunset Boulevard και άρπαξε δύο από τα σκυλιά. Μία κοντινή κάμερα θυροτηλεφώνου κατέγραψε τον Ryan Fischer να φωνάζει: «Ω, Θεέ μου! Με πυροβόλησαν!» και «Βοηθήστε με!» και «Αιμορραγώ από το στήθος μου!».

Ο Ryan Fischer ανέφερε αργότερα σε αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έφτασε «πολύ κοντά στο θάνατο».

Τα δύο σκυλιά της Lady Gaga, που είχαν τα ονόματα Koji και Gustav, παραδόθηκαν αρκετές ημέρες αργότερα στις αστυνομικές αρχές από την Jennifer McBride, στην οποία επίσης απαγγέλθηκαν κατηγορίες για το περιστατικό.

Η Lady Gaga είχε προσφέρει τότε αμοιβή 500.000 δολαρίων – «χωρίς ερωτήσεις» – για να της επιστραφούν τα σκυλιά της.

Lady Gaga - Hit Channel

Ο Jackson παραδέχτηκε επίσης τις κατηγορίες περί πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και ότι είχε καταδικαστεί προηγουμένως για κακούργημα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Εισαγγελία, χωρίς να δημοσιοποιεί πληροφορίες για την προηγούμενη καταδίκη του.

«Με τον δικαστικό διακανονισμό, ο κ. Jackson καταδικάζεται για τη διάπραξη μιας εν ψυχρώ βίαιης πράξης και απονέμεται δικαιοσύνη στο θύμα μας», ανέφερε η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της.

Σε βάρος του James Howard Jackson είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας, συνωμοσία για διάπραξη ληστείας και επίθεση με ημιαυτόματο πυροβόλο όπλο.

Ο Jackson είχε αποφυλακιστεί κατά λάθος νωρίτερα φέτος από τη φυλακή λόγω ενός γραφειοκρατικού λάθους. Συνελήφθη ξανά σχεδόν πέντε μήνες αργότερα.

Ένας άλλος συνεργός του, ο Harold White, δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν αμφισβητεί την κατηγορία περί οπλοκατοχής από πρώην κατάδικο. Η ποινή του White, ο οποίος είχε σχέση με τη McBride εκείνη την εποχή, θα εκδοθεί το επόμενο έτος. Η έρευνα για την περίπτωση της McBride συνεχίζεται.

Το ζευγάρι φέρεται να είχε προσπαθήσει να βοηθήσει τον γιο του White, Jaylin White, να αποφύγει τη σύλληψη μετά τους πυροβολισμούς.

Ο Jaylin White και ο Lafayette Whaley νωρίτερα φέτος δήλωσαν ότι δεν αμφισβητούν την κατηγορία περί ληστείας που τους απαγγέλθηκε. Ο Whaley μετέφερε με το αυτοκίνητό του τον Jackson και τον νεότερο White πέρυσι, καθώς έψαχναν για τα πανάκριβα σκυλιά.

Ο Jackson και ο White όρμησαν έξω από το αυτοκίνητο και επιτέθηκαν στον Fischer, σύμφωνα με όσα είχε περιγράψει προηγουμένως η εισαγγελία. Χτύπησαν και έπνιξαν τον φροντιστή σκύλων της Lady Gaga και ο Jackson έβγαλε ένα ημιαυτόματο όπλο και πυροβόλησε, πετυχαίνοντας μία φορά τον Fischer πριν διαφύγουν.

πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News