Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024, 10:16
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να κινηθεί στρατηγικά η Ευρώπη για να εξασφαλιστούν οι ποσότητες ενέργειας που χρειάζεται

Την ανάγκη εύρεσης μιας λύσης για το πλαφόν στο συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη Σύνοδο Κορυφής EUMED-9 των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου στο Αλικάντε της Ισπανίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να κινηθεί στρατηγικά και ενωμένα προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ποσότητες ενέργειας που χρειάζεται.

«Η Ευρώπη χρειάζεται να υποστηρίξει τις εταιρείες μας, να προμηθευτούν το αέριο που χρειαζόμαστε από την παγκόσμια αγορά. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα ξανά και ξανά», επισήμανε.

Επίσης, τόνισε τον ρόλο που μπορεί να παίξει η παραγωγή υδρογονανθράκων στην ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ και ανέπτυξε το σχέδιο της Ελλάδας για την επιτάχυνση των ερευνών στην επικράτειά της.

«Εάν μπορούσαμε να φέρουμε ευρωπαϊκό φυσικό αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά, αυτό θα ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News